iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

26 augustus 2014

The Kik pakt de Remschijf.



The Kik is een Nederlandse beatgroep uit Tilburg/Rotterdam/Veenendaal die begin 2011 werd opgericht. De band bestaat uit Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms en Paul Zoontjes. Hun muziek lijkt op die van merseybeatbands uit de jaren zestig. Ook het instrumentarium van de band verwijst naar die tijd: Vox-versterkers, drums van Ludwig en gitaren van onder meer Rickenbacker. Ze maakten aanvankelijk Engelse liedjes, maar schakelden later over op het Nederlands.

Eind 2011 stapte Arjan Spies uit de band. Op Noorderslag 2012 trad de band op met Paul Zoontjes als zijn vervanger. Vlak voor de opnamen van hun debuutalbum keerde Arjan Spies terug en bestond de band voortaan uit vijf muzikanten.

De single Simone, een bescheiden zomerhit voor de groep, is een bewerking van het nummer The Dancer van de Australische jarenzestigband The Allusions. Titelsong Springlevend verscheen als de tweede single van het album.

Een week voor het grote Lowlands festival kwamen ze met een bewerking van het nummer In Your Arms van Chef Special.
Hiervan raakte Presentator Giel Beelen waar ze op dat moment de cover ten gehore brachten zeer geemotioneerd.

Zanger Dave von Raven heeft voor het hertalen maar ongeveer 2 uur nodig gehad dit gaat hem goed af omdat hij dit ook voor andere nummers heeft gedaan.

Ook wij van The Greatest Hits vinden het een topplaat en daarom is het deze week de Remschijf.

In overleg met Chef Special, Giel Beelen en labels Top-Notch en Excelsior besloot The Kik op maandag direct de studio in te duiken om het nummer fatsoenlijk vast te leggen. “Live ingespeeld, direct afgemixt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten