iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

16 augustus 2014

Nieuw in de Top40













3 nieuwkomers deze week in de Nederlandse Top40 van week 33




GHOST – Ella Henderson
18 jaar is ze inmiddels en we leerde haar kennen in de UK versie van X-Factor 2012 waar ze met een miniem verschil zeer verrassend werd uitgeschakeld. Ze kreeg van het publiek net iets minder stemmen dan de latere winnaar James Arthur en werd daardoor zesde in het negende seizoen van de talentenjacht. Maar nog voordat de show zijn finale had gehaald kon men op twitter lezen dan Ella een contract had getekend bij Sony. In het najaar verschijnt op dat label haar debuutalbum Chapter One. De meeste tracks schreef Ella zelf, maar op de eerste single krijgt ze hulp. OneRepublic-zanger Ryan Tedder, die ook al medeverantwoordelijk is voor hits van onder anderen Adele en Kelly Clarkson, schreef en produceerde mee aan Ghost. En Ghost is nu de eerste binnenkomer in de Nederlandse Top40 op nummer 39.




KOALA – Oliver HeldensOliver Heldens moet geinspireerd zijn geraakt door Martin Garrix met zijn hit "Animals" want na zijn eerste hit "Gecko" komt Oliver nu met de opvolger "Koala" binnen in de Top40. Het is een buideldier dat in Australië leeft. Vorig jaar bracht Oliver, samen met Robby East, trouwens ook al een single uit met de titel Panther, maar die haalde de Top 40 niet en de Tipparade evenmin. We genieten ondertussen van "Koala" en wachten gespannen welk dier de 19-jarige Rotterdammer hierna uit je speakers laat knallen. Koala is na Gecko niet alleen de tweede Top 40-hit voor Oliver Heldens, maar ook zijn tweede track die door Radio 538 is uitgeroepen tot Dance Smash.




BANG BANG – Jessie J & Ariana Grande & Nicki Minaj
Eigenlijk was het de bedoeling dat Jessie J Bang Bang in haar eentje zou opnemen, maar de muziekwereld is klein. Zeker als je bij een populair platenlabel onder contract staat en vaak met dezelfde producers werkt als andere sterren. Het gevolg daarvan is dat zowel Ariana Grande als Nicki Minaj een demo van Bang Bang te horen kreeg, nog voordat Jessie J haar versie had opgenomen. Ariana en Nicki lieten Jessie beiden weten graag mee te willen doen en zo ontstond het plan om Bang Bang met z’n drieën op te nemen. Dit betekend voor Jessie J en Nicki Minaj een terugkeer in de lijst der lijsten, en voor Ariana Grande is Bang Bang haar derde notering in de Media Markt Top 40 van deze week. Ariana’s hits Problem (met Iggy Azalea) en Break Free (met Zedd) vind je namelijk op de nummers 11 en 14.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten