iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

8 augustus 2014

Remschijf voor London Grammar

London Grammar ontstond in 2009 in Nottingham, toen Hannah Reid en Dan Rothman elkaar ontmoetten tijdens hun studies. In 2010 vervoegde Dominic Major de band. Eind 2011 werd Conon Wheeler aangesteld als manager van de band. In 2012 tekende London Grammar een contract bij Ministry of Sound. Hun eerste plaat If You Wait verscheen in 2013. Met de hit Wasting My Young Years bereikten ze in Frankrijk de tweede plaats in de hitparade. De grote doorbraak kwam er met het nummer Strong dat een toptiennotering haalde in Australië, België en Oekraïne.


Internationale uitstraling. De stem van Hannah Reid is balsem voor de ziel. Ze geneest zelfs door de radio. Het gracieuze ‘Strong’ is daar voorlopig het mooiste bewijs van. Het nummer schrijdt voor tegen een broeierige achtergrond die sterk laat denken aan de soundscapes van Massive Attack en Portishead. London Grammar dankt zijn bestaan aan Facebook. Reid en gitarist Dan Rotham zitten allebei op dezelfde universiteit. Rotham ziet op Facebook een foto van Reid met een gitaar in haar handen. Toetsenman Dominic Major vervolledigt de groep. De naam London Grammar wordt gekozen omwille van zijn internationale uitstraling. Missie geslaagd. Na één album kent iedereen ze al. De al zo bloeiende Londense popscene (James Blake, Florence + The Machine, The xx, Jessie Ware) heeft er een hoogvlieger bij.
En dat bewijzen ze met hun nieuwe single Hey Now want dat is deze week de Remschijf en hij is nieuw in de 20Under op nummer 12.
Check ook beslist de videoclip erbij want die is minstens even mooi als de song zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten