iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

23 september 2014

Diva pakt de Draaischijf

We hebben er 7 jaar op moeten wachten, maar het wachten is nu bijna voorbij en als voorproefje op haar nieuwe album brengt Annie Lennox (want daar hebben we het over) een nieuwe single uit. Het is een cover van Nina Simone maar de meeste zullen hem kennen van Creedence Clearwater Rivival (CCR).
Het betreft het nummer I PUT A SPEL ON YOU en het klinkt weer vertrouwd lekker hoor. Vaak haakt men af bij artiesten die een heel album vol zingen met covers, maar bij Annie kun je er gerust van uit gaan dat ze minimaal de kwaliteit van het origineel evenaart.
Op het album moeten we nog even wachten tot 27 oktober maar dat wachten wordt je makkelijk gemaakt met deze heerlijke single die je als eerste hoort bij Greatest-Hits.

En omdat we heb zo lekker vinden hebben we hem deze week gebombardeerd tot Draaischijf.



Annie Lennox is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics, waarin ze samenwerkte met Dave Stewart. Daarvoor zong ze bij The Tourists. Nadat Eurythmics in 1990 uit elkaar was gegaan, ging ze verder als soloartiest. Lennox sprak daarna zeven jaar niet met Dave Stewart, tot ze elkaar ontmoetten bij de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. In 1999 kwam een nieuw album van Eurythmics uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten