iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

16 september 2014

U2 flikt het weer

Vorige week was daar ineens een nieuw album van U2 en het kwam geheel uit het niets. 'Songs of innocence' werd voorgesteld op de keynote waar Apple haar iPhone 6 voorstelde. Behalve absurd veel geld, kreeg U2 er ook de kans om The Miracle live te spelen.

Het nummer is een tribute voor Joey Ramone, zanger van de punkband The Ramones, die in 2001 stierf.

The Miracle (Of Joey Ramone) is een heerlijke stevige U2 song zoals we die graag horen bij Greatest-Hits. De ballade achtige songs van de afgelopen tijd zijn ook juweeltjes, maar bij U2 denk je toch ook aan rocken, en dat kan op deze single. Sterker nog, het hele album is van hoge kwaliteit waarbij je afentoe een deja-vu krijgt naar albums als The Joshua Tree, Zooropa en Achtung Baby.
Kortom, of Songs Of Innocence is U2 weer ouderwets sterk en mede daarom hebben we de nieuwe single uitgeroepen tot Draaischijf.
Op 3FM hebben ze deze week de megahit te pakken en op NPORadio2 zijn ze deze week de topsong.
Het moet dus raar lopen wil dit geen monsterhit worden.

U2 is een Ierse rockband met Bono (Paul David Hewson), zang en gitaar, The Edge (David Howell Evans) op gitaar, piano, bas en soms zang, Adam Clayton op bas en soms gitaar en Larry Mullen jr. op drums. Deze bezetting is van het begin af altijd ongewijzigd gebleven, wat uitzonderlijk is in de popgeschiedenis. Zelfs de entourage van de groep - van manager en geluidstechnicus tot roadie en art director - is in de loop der jaren bij U2 grotendeels hetzelfde gebleven.

De band is politiek actief voor de mensenrechten en steunt vele goede doelen, onder andere door benefietconcerten en inzamelingsacties. Het benefietconcert Live Aid op 13 juli 1985 vormde de definitieve doorbraak van de groep.

De Nederlandse fotograaf Anton Corbijn heeft een belangrijke invloed gehad op het imago van de band. Diverse albumhoezen en video's zijn van zijn hand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten