iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

10 oktober 2014

Leonie Meijer Luister Maar Live Tour

Gisteravond was ik bij de Luister Maar Live Tour van Leonie Meijer in Theater Zuidplein in Rotterdam.
Het was een heel intiem leuk klein zaaltje en het decor was al net zo intiem aangekleed. Je kreeg een
beetje een MTV Unplugged gevoel terwijl je zat te wachten op de hoofdpersoon en haar "lekkere mannen".
Het gordijn ging opzij en daar waren  2 mannen met een zaklamp die duidelijk iets of iemand zochten. Toen zij eenmaal de uitgestalde instrumenten in het vizier kregen bleken het de muzikanten te zijn die Leonie deze avond zouden bij staan en die zij haar "lekkere mannen" noemde. Hajo Sanders nam plaats achter de piano en Robin van Baaren nam de basgitaar en hi-hats voor zijn rekening.
Terwijl zij gingen zitten kwam Leonie op en zette direct haar eerste lied in en het eerste wat opviel was dat het nog zuiverder leek te klinken dan op de CD.
Ze speelde veel nummers van haar tot nu toe 2 uitgebrachte albums "LOS" en "LUISTER MAAR" maar er was ook ruimte voor een aantal Italiaanse en Engelstalige nummers.


Tussen de nummers door kregen wij een kijkje in haar "road to succes" aan de hand van verhalen die ze vertelde.
Zo vertelde ze hoe ze als 18 jarige bij aankomst op het station in Rome beroofd werd doordat men smurrie in haar haar gooide en de omstanders hard duif, duif, duif riepen waardoor zij omhoog keek en de crimineeltjes haar bagage meenamen.
Ook vertelde ze dat zij als puber enorm "Rock 'n' Roll" was en dat zij kon genieten van een lijntje, zolang hij maar door Piet Mondriaan geschilderd was. Haar kamer hing vol met Vincent en Claude, niet van een boyband hoor.......nee we hebben het dan over de schilders van Gogh en Monet.
Het enige "Rock 'n' Roll" wat Leonie had was wanneer ze met een microfoon en gitaar op een podium stond met haar "Police" coverband Material Spirits.
Na ieder humor geladen verhaaltje kon men weer genieten van een aantal nummers en de hele avond door bleef het spatzuiver met als gevolg een staande ovatie voor Leonie in haar eigen Rotterdam.

In totaal speelt Leonie 30 voorstellingen door het hele land en 8 daarvan zijn nu geweest, je hebt dus nog 22 kansen om die kaartjes te kopen voor een heerlijk avondje uit.
Wil je weten waar ze nog allemaal gaat spelen? check dan haar website
Hieronder kun je luisteren hoe Leonie live klinkt, en uiteraard zetten we haar single Won't Come Back er ook weer even bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten