iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

11 november 2014

Bob Geldof wil pleister op de ebola wonden

De Ierse zanger en activist Bob Geldof gaat de plaat Do They Know It's Christmas nieuw leven inblazen. Samen met tientallen beroemde artiesten gaat hij een versie van de liefdadigheidssingle opnemen om geld in te zamelen voor slachtoffers van ebola.

Geldof heeft 30 artiesten bij elkaar gekregen om opnieuw de liefdadigheidsband Band Aid te vormen, meldt de BBC. Onder de artiesten zijn Ed Sheeran, Chris Martin (van Coldplay), Bono (van U2), Emeli Sandé en de jongens van One Direction. Eerder werkte Geldof ook al samen met wereldberoemde artiesten. Band Aid bestond toen uit zangers als Bono, George Michael en David Bowie.

Ebola
Het is de vierde keer dat Geldof de plaat voor een goed doel produceert. Samen met voormalig Ultravox-zanger Midge Ure heeft Geldof de songtekst van het lied aangepast aan de huidige situatie in West-Afrika. Sinds de uitbraak van ebola zijn daar bijna 5000 mensen overleden, ruim 13.000 mensen zijn besmet.

De eerste plaat die Geldof met Band Aid opnam, maakte hij in 1984 naar aanleiding van de hongersnood in Ethiopië. Van die single werden 3.7 miljoen exemplaren verkocht. Het leverde bijna 9 miljoen euro op. Geldof en Ure organiseerden toen ook het 16 uur-durende Live Aid benefietconcert. Dat leverde nog eens ruim 80 miljoen euro op.

De nieuwe plaat wordt aanstaande zondag opgenomen, en tot die tijd doen we het hier met de eerste versie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten