iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

10 februari 2015

Take Me To Church cover door Teemid


We kennen allemaal de monsterhit "Take Me To Church" van Hozier ondertussen wel denken wij hier bij Greatest-Hits. De plaat blijft stijgen in de Top40 en ook al is hij in de UP40 al een tijdje niet meer te vinden, het blijft een mooi nummer.
Dat vond ook de Franse DJ/Producer en Deep House liefhebber Teemid, en die heeft zich aan een cover gewaagd van het populaire nummer.
Teemid heeft voordat hij als producer aan de gang ging een aantal jaren in een privé club gedraaid om op die manier de broodnodige centen bij elkaar te harken om de apparatuur aan te schaffen die nodig was om zijn producers ambities waar te maken.
Teemid neemt voornamelijk platen van anderen die hij met behulp van een unieke gast stem dusdanig bewerkt zodat er een geheel eigen versie ontstaat.
Zijn eerste cover was die van "The White Stripes - Seven Nation Army", welke hij liet inzingen door Holly Henry (The Voice U.S. Seizoen 5). De tweede maakte hij met Joy Tan en dat werd een cover van "Gnarls Barkley - Crazy", En dat nummer werd een onverwacht succes want hij schoot naar #1 in de Hype Machine en kreeg support van Avicii. De cover werd ook meer dan 1 miljoen keer gestreamed op soundcloud.

En nu is Teemid dus terug met zijn eigen versie van Take Me To Church welke hij heeft laten inzingen door Jasmine Thompson. En die kennen we wellicht nog van haar Chaka Khan cover van Ain't Nobody uit 2013, maar we kennen haar zeker als de stem op Sun Goes Down van Robin Schulz.

Nu dus samen op 1 plaat en wij denken dat dit zomaar eens een volgend leven kan betekenen voor Take Me To Church en daarom is hij Daily Choice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten