iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

24 februari 2015

VanVelzen scoort de Remschijf

Doordat zijn vader (Kor van Velzen) muzikant is, waren er bij Roel van Velzen thuis altijd muziekinstrumenten. Op zijn zesde kreeg hij van zijn moeder een drumstel. Van zijn vader kreeg hij piano- en gitaarles. Op zijn middelbare school Christelijk Lyceum Delft zat VanVelzen in verscheidene schoolbandjes en hij mocht jaarlijks de kerstmusical componeren. In zijn studietijd in Rotterdam kwam de nadruk nog meer op muziek te liggen. Met zijn studentenband the Goldfish won hij in 1999 de Heineken Student Music Award.

Tijdens zijn studie Communicatie Creatief aan de Ichthus hogeschool in Rotterdam sloot VanVelzen zich aan bij Crazy Pianos. Tijdens een optreden met Crazy Pianos in het GelreDome ontmoette hij zijn huidige manager, Ruud H. Vinke. Tussen 2002 en 2005 maakte VanVelzen deel uit van improvisatietheatergroep Op Sterk Water. Hiermee trad hij onder andere twee keer op het Lowlandsfestival op.

VanVelzen werd begin 2005 opgemerkt door de Nederlandse producers Holger Schwedt, Nando Eweg en John Ewbank. Ze besloten te gaan werken aan een album.
De eerste single, het nummer Baby Get Higher werd bij de release in september 2006 meteen uitgeroepen tot "3FM Megahit" en behaalde de zeventiende plaats in de Nederlandse Top 40. En nadat VanVelzen in oktober 2006 had opgetreden bij de TMF Awards 2006 werd hij uitgenodigd voor het VARA-televisieprogramma De Wereld Draait Door. Naar aanleiding van die uitzending, waarin VanVelzen 'verzoekjes' van de andere gasten speelde, kreeg hij de uitnodiging om vaste gast te worden. Tussen december 2006 en mei 2007 was VanVelzen één keer per maand de muzikale side-kick van Matthijs van Nieuwkerk. Tijdens de mediamaand-uitzendingen improviseerde hij liedjes bij de gesprekken aan tafel.

Anderhalf jaar geleden lanceerde VanVelzen voor het laatst een nieuwe single. Dat was The Blessed Days als titelsong voor de film Soof. Die single deed verder weinig. Daarna is Roel geswitcht van platenlabel. In september tekende hij bij Sony, met de belofte van nieuw werk. Daar horen we nu met "Call It Luck" de eerste vrucht van, en om dat kracht bij te zetten is VanVelzen deze hele week de RemSchijf op Greatest-Hits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten