iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

12 mei 2015

Liquid Spirit Remschijf.


Deze week gaat de Remschijf naar de Amerikaanse Jazzzanger Gregory Porter. Met Liquid Spirit gaat hij proberen om de hitlijsten te bestormen.

Porter won in 2014 met zijn derde studioalbum Liquid Spirit een Grammy Award voor Best Jazz Vocal Album.

Porter groeide op in Bakersfield en werd geboren in Los Angeles.
Zijn moeder speelde vaak de muziek van Nat King Cole, waarvan Gregory Porter erg onder de indruk raakte en die een inspiratie voor zijn muzikale carrière zou vormen.

Hij ging zingen in lokale jazzclubs en kwam zo in contact met Kamau Kenyatta, die zijn mentor werd op muzikaal gebied. In 1999 werd Porter opgenomen in de cast van de musical "It Ain't Nothin' But the Blues", die op Broadway werd uitgevoerd en daar prijzen in de wacht sleepte. Langzaam rees zijn ster als jazzzanger. In 2010 verscheen zijn eerste album Water, geproduceerd door Kenyatta en brak hij door naar een internationaal publiek. Zo trad hij onder meer op op het North Sea Jazzfestival in 2011 en 2013.

Naast zijn volle en gepolijste stem en voorkomende en vriendelijke overkomende uitstraling tijdens zijn optredens is Porter ook bekend geworden om zijn onafscheidelijke hoofddeksel, dat alleen zijn gezicht onafgedekt houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten