iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

12 mei 2015

Draaischijf gaat naar GO!

The Chemical Brothers zijn terug! En hoe:
het gloednieuwe nummer 'Go' vinden wij bij Greatest-Hits zó fijn, dat we de track hebben uitgeroepen tot Draaischijf. 'Go' ga je deze week dus extra veel voorbij zien komen op onze weblog.

The Chemical Brothers bestaan uit Tom Rowlands en Ed Simons. De dance-act wordt regelmatig vergeleken met The Prodigy en Faithless. The Chemical Brothers behaalden in Nederland hun eerste succes met de track 'Hey Boy, Hey Girl' uit 1999. Het duo zette zich in Nederland in 2004 definitief op de kaart met het nummer 'Galvanize'. De track was het anthem van 3FM Serious Request 2004.

Het achtste studioalbum Born In The Echoes van The Chemical Brothers komt op 17 juli 2015 uit. Het laatste album van de Britse dance-act kwam vijf jaar geleden uit, in juni 2010.

Het nieuwe studioalbum van The Chemical Brothers bevat elf tracks. 
De nieuwe plaat heeft duidelijk een ander geluid dan de vorige albums. Zo klinkt de track 'Sometimes I Feel So Deserted' een stuk elektronischer en minder bombastisch dan bijvoorbeeld 'Galvanize'. 

Op de track 'Go' werken The Chemical Brothers samen met rapper Q-tip. Die samenwerking alleen al is al veelbelovend, want de rapper werkte ook mee aan de monsterhit 'Galvanize' uit 2004.

Q-Tip is een belangrijke meneer in de hiphop. Hij was onderdeel van de rapgroep A Tribe Called Quest en samen met o.a. De La Soul, Beastie Boys en Naughty By Nature (en nog een aantal namen) vormden zij dé hiphopscene aan het begin van de jaren '90. Kortom, Q-Tip is een baas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten