iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

29 juli 2015

Remschijf naar Albert Hammond Jr.

Albert Hammond Jr. is de gitarist van de band The Strokes. Tevens is hij de zoon van de Singer-songwriter Albert Hammond.

Toen hij op z'n 13e door z'n vader naar een school in Zwitserland werd gestuurd, ontmoette hij Julian Casablancas met wie hij later in een band zou komen te spelen. In 1998 spraken ze af in New York en vormden ze een band met vroegere schoolgenoten Nick Valensi, Nikolai Fraiture en Fabrizio Moretti.

Albert Jr. is getrouwd met Catherine Pierce, de helft van de folk-groep The Pierces.

Naast zijn bezigheden met The Strokes heeft Hammond ook een solocarrière. Zijn eerste solo-album, Yours to Keep, komt uit in 2006. Daarvan haalde de single 101 de Nederlandse radio. In de zomer van 2008 kwam ¿Cómo Te Llama? uit. De eerste single daarvan is GFC.

In het najaar van 2008 staat Albert Hammond Jr. in het voorprogramma van Coldplay tijdens hun Viva La Vida-tour door Europa.

En nu anno 2015 lijkt hij toch definitief door te breken met het heerlijke Born Slippy van het vrijdag te verschijnen album Momentary Masters. Wij van Greatest/Hits helpen hem nog een handje en maken zijn single deze week Remschijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten