iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

25 augustus 2015

Draaischijf voor Birdy & RHODES


Jasmine van den Bogaerde is, hoewel haar naam wellicht anders doet vermoeden, Britse. De zangeres wint op haar twaalfde de talentenjacht ‘Open Mic’, waarmee ze een platencontract krijgt.

Als ze vijftien jaar oud is maakt ze een cover van Skinny Love, een eerdere single van Bon Iver. In de laatste weken van 2011 staat het nummer twee weken op nummer 2. De single is afkomstig van haar debuutalbum Birdy, waarvan ook het nummer People Help The People (wederom een cover maar nu van de band Cherry Ghost) de Top 40 weet te bereiken.

In 2013 verschijnt het album Fire Within’, waarop de zangeres eigen nummers heeft gemaakt. Na een afwezigheid van bijna anderhalf jaar is Wings haar derde hit in Nederland.

2013 was ook het jaar waarin we kennis maakte met RHODES, een zanger die ook van Britse afkomst is en doorbrak met zijn debuut EP Raise Your Love. Dit bracht hij uit op Hometown Records in Oktober 2013 en zijn 2e EP Morning verscheen 12 mei 2014 op Rhodes Music.
Daarna is hij de studio's weer ingedoken om nieuw materiaal op te nemen voor een compleet album en dat staat gepland voor 18 September 2015 en zal Wishes gaan heten.

2 artiesten die dus weten hoe ze hits moeten maken en als je die dan samen achter een piano zet dan heb je een 1+1=3 combinatie.
Beluister Let It All Go hieronder en dan snap je direct waarom het bij ons de Draaischijf is deze week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten