iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

25 augustus 2015

Remschijf S.O.B.


De Remschijf deze week is voor de Amerikaanse Singer-Songwriter Nathaniel Rateliff.

Hij treedt geregeld op met een gelijknamige band, die bestaat uit Joseph Pope (elektrische gitaar, mondharmonica en zang), Julie Davis (contrabas en zang) en Rateliff (zang en akoestische gitaar). Naast zijn muzikale loopbaan is Rateliff sinds 2008 werkzaam als tuinman. :-)

Rateliff groeide op in een armoedig gezin in het kleine dorpje Bay in de staat Missouri. Op zevenjarige leeftijd begon hij met drummen. Toen Rateliff dertien jaar oud was, overleed zijn vader, Cecil "Red" Rateliff. Hierna begon hij op de 12-snarige gitaar van zijn moeder te spelen. Zij kocht voor hem een eigen gitaar. Hij luisterde als tiener veel naar een cassettebandje van het in 1971 verschenen album Led Zeppelin IV. Door mee te spelen met "When The Levee Breaks" en "Misty Mountain Hop" leerde hij drummen.

In 2010 stond Rateliff met Pope en Davis in het voorprogramma van Mumford & Sons, toen zij door Europa toerden. Hun debuutalbum, getiteld In Memory of Loss, werd door Rounder Records uitgegeven. De muziek van dit album schreef hij ten tijde van Desire and Dissolving Men. Op 28 februari 2011 werd het liedje "Shroud" als eerste single hiervan uitgebracht. Het album werd geproduceerd door Brian Deck in Chicago. In maart 2011 gaf Universal Records het album op grote schaal uit. In 2015 maak hij een album "Nathaniel Rateliff And The Night Sweats" met daarop de nu nog (aug 2015) bescheiden hit S.O.B daarop. Welicht de doorbraak in NL voor deze zanger/band.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten