iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

15 september 2015

Remschijf is P!nk.


De Remschijf deze week is voor P!nk.

P!nk(Pink), is een Amerikaanse zangeres. Op haar eerste album liet P!nk vooral r&b en rap horen, terwijl ze op haar latere albums veel meer de rock opzoekt.

Haar pseudoniem is niet afgeleid van de roze haarkleur zoals ze die in het begin van haar carrière had, maar is gebaseerd op het personage Mr. Pink uit de film Reservoir Dogs van Quentin Tarantino.

In 2000 kwam haar doorbraak met de top 10-hit There you go van het album Can't take me home. Van dat album volgden nog 2 andere singles: Most girls en You make me sick.
Haar grootste succes kende ze met haar tweede album M!ssundaztood, dat in 2001 uitkwam. Dit was haar eerste album waarop rockinvloeden te horen zijn. Het door Linda Perry geschreven Get the party started leverde talrijke awards op, waaronder die voor beste nieuwkomer op de MTV Video Music Awards in 2001. Later volgden de hits Don't let me get me, Just like a pill en Family Portrait. Na dit lied, dat over de voor haar pijnlijke scheiding van haar ouders ging, verzoende ze zich met haar moeder.

Begin 2006 kwam haar nieuwe single Stupid Girls uit. Deze single is een verwijzing naar de nieuwe trend dat vrouwen zich dommer voordoen dan ze zijn. In april 2006 kwam haar nieuwe album I'm Not Dead uit. Het kwam nieuw binnen op nummer 5 in de Album Top 100. Ter gelegenheid van de promotie van dit album gaf ze een "geheim" optreden in Amsterdam voor ongeveer 1000 mensen. In mei 2006 kwam de single Who Knew uit. Het nummer gaat over de dood van een vriend, die is overleden aan een overdosis drugs. In Nederland deed het nummer het niet zo goed, maar in Australië werd het een nummer 1-hit. In augustus 2006 kwam U+Ur Hand uit. Wereldwijd werd het een aardige hit maar in Nederland haalde het nummer slechts de 31ste positie. De volgende single was Nobody Knows. In september 2006 begon haar wereldtour waarin zij ook in Nederland optrad: op 14 oktober in Ahoy, op 15 oktober in Go Planet (Enschede), en op 6 en 7 december in de Heineken Music Hall.

Nu is haar nieuwe single uit en die is erg lekker.

Deze week is Today's The Day de Remschijf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten