iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

27 oktober 2015

Moke grijpt de Remschijf.


Deze week is de Remschijf voor Moke met The Time Has Come.

Nederlandse Britpopband met Iers bloed. De band brengt in maart 2007 hun debuutplaat Shorland uit. Daarvan is 'Last Chance' de eerste single.
Na het einde van de Nederlandse band Supersub benadert Felix Maginn gitarist Phil Tilli (van de Nederlandse band Tröckener Kecks) met het plan een band te beginnen. Rob Klerkx, drummer van Supersub, verhuist mee. Toetsenist Eddy Steeneken en bassist Marcin Felis vormen tot slot de line-up van Moke. De band heeft zichzelf vernoemd naar Mokum.

Zanger Felix Maginn van Moke is oorspronkelijk een Belfast kid. Hij heeft dus nogal het een en ander meegemaakt in het door extreem geweld geteisterde Noord-Ierland. Veel nummers op het debuutalbum Shorland, dat is vernoemd naar jeeps in Belfast, gaan over zijn geboorteland.

Het debuutalbum van Moke is een succes: de band tourt niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland. Eind augustus 2009 komt het tweede album The Long And Dangerous Sea uit. De eerste single van het album heet 'Switch' en wordt enkele maanden later opgevolgd door 'Love My Life'. De band tourt vervolgens door Nederland en staat op onder meer Pinkpop 2010. In het najaar van 2010 geeft de band een optreden in de HMH Amsterdam.
Moke brengt in oktober 2012 hun derde studioalbum Collider uit. Voor de derde plaat gooit de groep het over een andere boeg: een nieuw label, een kleurrijkere sound en de mening van iemand buiten de band. "Het is precies zoals we wilden, want na twee albums met min of meer dezelfde aanpak waren we toe aan iets anders", zegt zanger Felix Maginn. "Het is soms bijna popmuziek, maar dan wel op z'n Moke's." In 2013 staat de band op onder meer Paaspop.

Gitarist Phil Tilli stapt in januari 2014 uit de band. "De verschillen in inzicht over de muzikale richting waren niet langer verenigbaar", aldus het management. "Je voelt op een gegeven moment dat het op begint te raken voor je, en dat er nog veel in de band zit waar ik niet meer aan kan bijdragen", voegt Phil daar in een interview met 3voor12 Radio aan toe. Moke gaat verder als vierkoppige band.

Na een pauze van anderhalf jaar brengt Moke in mei 2015 een nieuwe single uit: 'Let It Burn'. Tegelijkertijd kondigt de band hun vierde studioalbum aan, dat in het najaar van 2015 verschijnt.

Er is nog geen videoclip dus tot die tijd moeten we het doen met deze link.

The Time Has Come

1 opmerking:

  1. er is inmiddels een video: https://www.youtube.com/watch?v=PpdhWDwvOVY

    BeantwoordenVerwijderen