iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

28 september 2016

Ronde pakt de Remschijf.


Deze week is de Remschijf Why Do You Care van Ronde.
Mysterieus... Rondé's single 'Why Do You Care' gaat in augustus 2016 in premiere. De track is gebaseerd op iets dat frontvrouw Rikki Borgelt meemaakte met iemand, backstage op een festival.


Rondé wordt in 2014 op de Herman Brood Academie gevormd rondom zangeres Rikki Borgelt. De debuutsingle 'Run' komt in oktober van datzelfde jaar uit.
Op de valreep schrijft Rondé zich in voor deelname aan de Popronde in het najaar van 2014. Tot hun grote verbazing worden zij geselecteerd. De band heeft op dat moment namelijk nog maar één demo, ‘Run’, op de plank liggen. De groep staat in de maanden daarna in de voorprogramma's van onder meer Bells Of Youth en de Britse singer-songwriter Nick Mulvey.
Afbeeldingsresultaat voor ronde band


De snelle opmars van Rondé loopt begin 2015 een kleine vertraging op. Zangeres Rikki Borgelt wordt aan haar stembanden geopereerd. De zangeres had al een tijd last van haar stem en om blijvende schade te voorkomen moet ze onder het mes.Rondé wint in april 2015 de 3FM Serious Talent Award. "We kunnen wel spreken van een vliegende start, en de jury verwacht het aankomende jaar nog veel meer. De winnaar van de Serious Talent Award 2015 gaat naar… Rondé." De groep uit Utrecht scoort niet veel later een tweede 3FM Megahit met het nummer 'We Are One'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten