iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

5 oktober 2016

Remschijf Let's Disappear


Let's Disappear dat geldt zeker niet voor de Remschijf deze week want het is een hele fijne van The Boxer Rebellion.

The Boxer Rebellion is een alternatieve-rockband die rond 2001 ontstond in Londen.

In 2000 verhuisde zanger Nathan Nicholson van de Verenigde Staten naar Londen na de dood van zijn moeder. Hij leerde gitarist Todd Howe kennen via het internet, hetgeen leidde tot een hechte vriendschap en de eerste stappen naar een band.
Al gauw leerden ze drummer Piers Hewitt kennen, met wie ze hun eerste project "Slippermen" startten. Rob Loflin, een vriend van Nicholson uit Tennessee, was de bassist tijdens de eerste sessies. Toen deze de band verliet, werd hij vervangen door de huidige bassist Adam Harrison, die samen met Hewitt was afgestudeerd aan de London Music School. Als "Slippermen" maakten ze een single en een ep.

Afbeeldingsresultaat voor the boxer rebellionIn 2005 kwam het debuutalbum Exits uit. Twee weken later hield het label Poptones op te bestaan, waarna de band hun optredens in heel Europa zelf financierden. Terwijl ze voorprogramma's verzorgden voor Editors, Lenny Kravitz en Gary Numan ging de band door met het schrijven en opnemen van nummers.

In mei 2011 heeft het Nederlandse online magazine ZUBB in collaboratie met de band straatopnamen gemaakt van de nummers 'Memo', 'Step Out Of The Car' en 'Locked In The Basement' en uitgebracht op YouTube onder de naam ZUBBsessions.

Op 17 mei 2013 verscheen hun vierde studioalbum Promises, zowel op LP als CD.

Op 29 april 2016 is hun 5de studio album genaamd Ocean by Ocean verschenen en daar van komt deze zeer fijne single.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten