iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

11 december 2016

FlashBack 50 week 50

De rangen en standen van de spectaculaire FlashBack50 van week 50 zijn berekend en staan online.


Top3

In de top 3 zagen we vanaf 15 Human League aan komen denderen vorige week en Kim Wilde moest zich schrap gaan zetten om die eerste plek vast te houden. We zijn inmiddels een weekje verder en zowel Kim Wilde als Human League hebben het veld moeten ruimen voor platen uit een onverwachte hoek.

Aangezien Pearl Jam op 7 binnen dreunden vorige week leek het er op dat die probleemloos het stokje van Kim zou overnemen. Maar Black is blijven steken op nummer 2 net boven Prince en zijn Alphabet St. die vanaf plek 29 kwam aanstormen. Maar de nieuwe nummer 1 nam een nog grotere sprong want zij komt van plek 31 en pakt met slechts 5 puntjes meer de nummer 1 positie. Het is Donna Summer en haar State Of Independence. Door al dit geweld moet Kim deze week genoegen nemen met de 5e plek.


Snelle Stijgers/Binnenkomers

Niet alleen op de plekken 3 en 1 hebben we snelle stijgers hoor want op 9 komt Robbie Robertson aanzetten vanaf 19 met zijn Somewhere Down The Crazy River. En op 12 van 27 is het Tambourine met High Under The Moon.

Nog iets lager wordt ook snel gestegen want op 19 van 46 zijn het David Bowie en Pat Metheny Group die This Is Not America een reuze sprong zien maken.

En dan hebben we op 24 nog de Stone Roses met Fools Gold die liefst 21 plaatsen omhoog sprinten.

Heb je dan alles gehad? nee hoor nog niet want op 31 vinden we Jan Hammer en zijn Crockett's Theme. Die plaat kwam binnen op 42, zakte naar 47 en schiet nu dus als een malle naar 31.

Tot zover de snelle stijgers, rest ons nog de nieuwe binnenkomers.Chris Rea - Driving Home For Christmas (29)
Wham! - Last Christmas (32)
Gloria Estefan - Christmas Through Your Eyes (42)
U2 - With Or Without You (43)
Elvis Presley - Suspicious Minds (45)
Marc Cohn - Walking in Memphis (46)


De FlashBack50 is deze week gemiddeld 29,5 jaar.Plugparade

In de plugparade is het wederom Sjon die de FlashDisc pakt en deze keer doet hij dat met Domino Dancing van Pet Shop Boys. Vlak daar onder komen er nog een aantal kerst platen aan denderen maar voor de volgende nieuwkomer in de plugparade moeten we afzakken naar plek 13 alwaar Taylor Dayne staat met Tell It To My Heart en daaronder vinden we dan gelijk een heel rijtje nieuwelingen met o.a.Colonel Abrams (14)
Foo Fighters - Pretender (15)
Style Council - Shout To The Top (16)
Sharon Jones & the Dap-Kings - Ain't No Chimneys In The Projects (17)
George Harrison - Ding Dong (18)
Döf - Codo (Düse Im Sauseschritt) (20)
Crabby Appleton - Go Back (22)
One EskimO - Kandi (24)


De plugparade heeft een gemiddelde leeftijd van 27 jaarVerse Plugplaten

Deze week hebben we door het joinen van André geen 19 maar 20 plaatjes om uit te kiezen als het gaat om verse plugplaten. Van eigen bodem komt alleen Waylon's Wicked Ways. Okay, Dilana Smith doet op dit moment mee aan The Voice op RTL4, maar toch is zij niet van eigen bodem maar van Zuid Afrikaanse bodem en zij wordt geplugged met haar song Do You Now. Andere namen in de verse pluglijst zijn o.a. Michael Jackson, Metallica, Icehouse, John Travolta en Coldplay. Benieuwd naar alle nieuwe plugplaten? check dan de complete charts HIER


Exits

En als er nieuwe entrees zijn in de chart, dan zijn er ook uitvallers. Deze week zijn dat:
Chris
Isaak - Blue Hotel
Tom Robinson -
Listen To The Radio
Fun Fun -
Colour My Love
Tears For
Fears - Everybody Wants To Rule The World
Erasure -
Sometimes
Dead Or Alive - You Spin Me Round (Like A Record)
En de complete lijsten op Spotify zijn ook weer bij gewerktGeen opmerkingen:

Een reactie posten