iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

14 december 2016

Remschijf voor Elbow


Deze week is de Remschijf voor de mannen van Elbow.

Guy Garvey en Mark Potter ontmoeten elkaar in 1990 op 16-jarige leeftijd op school. Potter vraag Garvey om te komen zingen in zijn band die verder bestaat uit drummer Richard Jupp en basssist Pete Turner.

De band begint in 1992 onder de naam Mr. Soft, maar vijf jaar later veranderen ze hun bandnaam in Elbow. In 2001 wordt hun eerste album uitgebracht en in 2003 verschijnt hun tweede plaat, die zeer goed wordt ontvangen.

De band wordt steeds populairder. In 2008 ontvangen ze de Mercury Music Prize voor het album The Seldom Seen Kid en in 2009 de Brit Award voor Beste Band.
Afbeeldingsresultaat voor elbow band
Met z’n vieren vormen ze de band Mr Soft. Het “Mr-gedeelte” van de naam laten ze al snel vallen. Keyboardspeler Craig, de broer van Mark Potter, maakt niet veel later de band compleet. Ze veranderen voor de derde keer hun bandnaam en houden het vanaf dan op Elbow.

Vijftien jaar na hun eerste release gaat Elbow nog steeds lekker. Je weet waar je aan toe bent als er een nummer van ze uitkomt, namelijk dat je een vet mooi nummer voorgeschoteld krijgt. Ze komen volgend jaar terug met een album, dat Fictions gaat heten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten