iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

5 december 2016

Verse rangen en standen in de FlashBack50

De rangen en standen van week 49 zijn weer berekend en staan online.


Top3

In de top 3 zien we vanaf 15 Human League aan komen denderen en Kim Wilde moet zich schrap gaan zetten om die eerste plek vast te houden. Want naast Human League is daar nog altijd The Animals in de buurt en ook Kate Bush (4) heeft de weg omhoog weer gevonden. Maar het grootste gevaar komt deze week op 7 binnen en dat is Black van Pearl Jam.
Snelle Stijgers/Binnenkomers

Ook deze week hebben we weer een aantal hardlopers. De eerste die we tegen komen dus Pearl Jam die op 7 binnen komt. Iets lager vinden we op nummer 13 de heren Henk & Henk en zij gaan als een malle met hun Sinterklaas Wie Kent Hem Niet. Dan zien we Robbie Robbertson op 19 landen vanaf 31 en dus zit ook deze oude rot lekker in de lift. Oh Superman van Laurie Anderson maakte vorige week een pas op de plaats op 46 in haar 2e week FB50, maar deze week mag ze toch doorvliegen en vinden we haar terug op 24. Ook Adele ging vorige week maar matig vooruit en deze week boekt ze 17 plaatsen winst en staat ze op 23. Net daaronder nog een hardloper, Tambourine schiet van 44 naar 27 met Hign Under The Moon. En op 28 een plaat die liefst 20 plekken winst pakt, Life In A Nothern Town van Dream Academy, en daarmee hebben we de hardlopers gehad deze week.

Rest ons nog de nieuwe binnenkomers even op een rijtje te zetten.Pearl Jam - Black (7)
Prince - Alphabet St. (29)
Donna Summer - State Of Independence (31)
Pat Metheny & David Bowie - This Is Not America (46)
Bap - Kristallnaach (50)De FlashBack50 is deze week gemiddeld 30 jaar.Plugparade

In de plugparade heeft Chris Rea de kerstplaten challenge gewonnen en dus hebben we deze week een kerstdisc ipv een FlashDisc. Net daaronder zien we op 2 dat Marc Cohn het erg lekker doet door van 19 naar 2 te lopen. Ook Gloria Estefan lijkt hard op weg naar een kerst hit in de FB50 want ze gaat van 26 naar 3.

Dan op 5 de heren van U2 die met hun With Or Without You van 25 komen.

Verder geen kerstplaten in de buurt dan? nou echt wel. Hier een overzichtje van alle kerstplaten en hun resultaten.Wham! - Last Christmas (010)
Jona Lewie - Stop The Cavalry (013)
Fay Lovsky - Christmas Was A Friend Of Mine (015)
Dana - It's Gonna Be A Cold Cold Christmas (021)
Pogues ft. Kirsty MacColl - Fairytale of New York (026)
Chorale - Riu Riu (032)
Slade - Merry X-mas Everybody (033)
Mel And Kim - Rockin' Around The Christmas Tree (037)
Reboelje - Marije Maria (040)
De plugparade heeft een gemiddelde leeftijd van 28 jaar en wordt langzaam dus wat ouder.


Verse Plugplaten

Alleen Ruud wist het deze week niet voor elkaar te krijgen een verse lijst + plugplaat in te sturen maar verder hebben we weer hele mooie plaatjes om in ons top25 lijstje toe te voegen. De oudste komt uit 1970 door Fred geplugged, de jongste uit 2009 en dat zijn er liefst 3 dankzij Sandra, Ed en Peter.


Exits

En als er nieuwe entrees zijn in de chart, dan zijn er ook uitvallers. Deze week zijn dat:
Propaganda - Duel (Eye To Eye)
Van Dik Hout - Stil In Mij
Fleetwood Mac - Big Love
Queen - It's A Kind Of Magic
Staygold Ft. Style of Eye,Pow - Wallpaper


De complete charts vind je natuurlijk weer HIEREn de complete lijsten op Spotify zijn ook weer bij gewerktGeen opmerkingen:

Een reactie posten