iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

24 januari 2017

Sia pakt de Draaischijf


In 2008 scoort Sia Furler met The Girl You Lost To Cocaine haar eerste hit in de Top 40. Naast haar eigen successen is de Australische ook een veelgevraagd liedjes schrijfster. Zo produceert ze nummers voor onder meer Beyoncé, Rihanna, Christina Aguilera en Ke$ha. Haar twee samenwerkingen met David Guetta (op Titanium en She Wolf) worden haar grootste successen in ons land.

Vanaf 2010 weet Sia ieder jaar wel een Top40 hit te scoren al deed ze dat in 2011. 2012 en 2013 niet geheel op eigen kracht. Ze werkte in die jaren o.a. samen met David Guetta (Titanium en She Wolf (Falling To Pieces)), Flo Rida (Wild Ones) en The Weeknd & Diplo (Elastic Heart). In 2014 kwam Sia weer voor het eerst in vier jaar met een echte solo single op de proppen en dat was Chandelier. Die single was de voorloper van haar album, 1000 Forms Of Fear, wat in juni dat jaar verscheen. In dat zelfde jaar werkte de zangeres ook nog samen met Eminem op Guts Over Fear en met David Guetta en Fetty Wap op Bang My Head, dat haar 8e Top 40-hit wordt.

Aan het eind van januari 2016 verschijnt haar zevende studioalbum This Is Acting. Op dat album plaatst de zangeres nummers die ze voor anderen heeft geschreven maar uiteindelijk niet werden uitgekozen. Het nummer Cheap Thrills, dat ze schreef voor Rihanna, komt in maart in een versie met Sean Paul in de Top 40. Dat nummer is dusdanig succesvol dat het binnen een half jaar tijd al tot de 40 grootste Top 40-hits ooit behoort.
Begin september levert Sia, in een samenwerking met Kendrick Lamar, The Greatest af. De track wordt door Radio 538 verkozen tot Alarmschijf en is een voorloper van haar achtste studioalbum We Are Your Children. Voor de film Lion levert ze de track Never Give Up af en die verkiezen wij deze week tot Draaischijf. En nu maar hopen dat ze met deze kneiter eindelijk die felbegeerde nummer 1 positie is gaat bereiken want deze dame verdiend dat zeer zeker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten