iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

15 mei 2017

Wat een fantastisch mooie videoclip bij een al even mooi nummer van Rob Dekay

Bron: DWDD
Hij stond o.a. op Lowlands, speelde maar liefst vijf maal op Oerol, tweemaal op Where the Wild Things Are en was te horen op de Zwarte Cross. Landelijk kreeg hij bekendheid mede door de hit ‘Dorst’ met o.a Gerson Main en Akwasi. En nu komt Rob Dekay met een gloednieuwe videoclip van het nummer ‘Wist Ik Het’ van zijn EP ‘Alles gaat Voorbij’. Bekijk de videoclip hieronder en het lees het exclusieve interview!Kun je iets vertellen over het nummer ‘Wist Ik Het’?


“Het liedje is een wapen voor iemand die in de put zit. Een boodschap voor iemand die hulp kan gebruiken. En eigenlijk ook een boodschap voor ieder ander door te zeggen: er zijn een hoop mensen die jouw hulp kunnen gebruiken. Omdat ze ziek zijn, of ongelukkig; het is altijd goed om er voor elkaar te zijn. Ook als je denkt dat het geen zin heeft. Het liedje is een hartekreet: ‘Ik weet niet of ik je kan helpen, en of het helpt, maar ik ga het in ieder geval proberen’. Je kunt je problemen gewoon delen. Vriendschap is niet alleen een biertje drinken, maar ook er voor elkaar zijn als er slecht nieuws te bespreken is.”

Er is een nieuwe videoclip gemaakt bij het nummer. Kun je iets vertellen over de vertaling van het liedje naar de video?

“Ik heb het geluk dat ik de ruimte krijg om dingen daarvoor te verzinnen. Dus ik vind het ook erg leuk om de clip zelf te doen. Ik wilde al een tijd moderne dans verwerken in een clip. Ik vind die dans vaak heel sterk. Daarbij moet ik zeggen dat ik de hoek niet zo goed ken, maar als ik soms zo’n danser zie, dan denk ik ‘Wow! Wat vet. Ik hoor in mijn hoofd allemaal woorden, terwijl ik gewoon alleen iemand zie dansen'. Je ziet het ook aan de dans in de videoclip. Hij zit in de problemen en zij probeert hem op te beuren. En uiteindelijk helpen zij elkaar. Je ziet twee mensen die er voor elkaar zijn.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten