iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

23 oktober 2012

Amelia Lily brengt je joy

"You Bring Me Joy" is de debuutsingle van de Britse zangeres Amelia Lily en is geproduceerd door Xenomania.
De track is op 9 September jongstleden uitgebracht in de UK als de leadsingle van haar nog te verschijnen album. Amelia staat onder contract bij het Sony Music label. Het nummer is geschreven door Annie Yuill, Brian Higgins, Carla Marie Williams, Fred Falke, Luke Fitton, Matt Gray, Miranda Cooper, Owen Parker, Toby Scott en geproduceerd door Xenomania.

De plaat kende zijn radiopremiere op The Hits Radio op 7 July, 2012. Een dag later was het nummer overal op internet te vinden.



"You Bring Me Joy" kwam beschikbaar als digitale download op 9 september en dat was precies een maand na de videorelease van het nummer. De plaat bereikte in de UK de eerste plaats in de iTunes Chart op de dag van de release en bleef daar 4 dagen staan. Er werden 50,000 copies van verkocht in de eerste week en daardoor debuteerde Amelia een week later op nummer 2 in de Officiele Charts.

Er werd verwacht dat de plaat op nummer 1 zou binnen knallen, maar er werden 9,000 copies minder verkocht dan "Hall Of Fame" van The Script feat. will.i.am, waardoor die op 1 stonden. Het is de op 1 na beste debuutsingle van een X-Factor deelnemer en daarmee staat ze dus net achter Little Mix's "Wings. Maar ze staat wel hoger dan One Direction's eerste single die debuteerde als nummer 3. Of de plaat ook gaat aanslaan in Nederland valt nog te bezien, maar wij van The-Greatest-Hits willen hem niet voor je achterhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten