iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

21 oktober 2012

Ben Liebrand doet de Gangnam Style with Satisfaction

Psy staat sinds deze week ook op 1 in de Nederlandse Top40, hij stond al op 1 in onder andere Vlaamse Ultratop 50, Zuid-Korea, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Finland, Denemarken, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en Luxemburg. En uit Canada kreeg ik van de week een Mash-Up in handen waarbij Benny Benassi en PSY dus een soort duet aangaan.
Ben Liebrand vond de track van PSY dusdanig op satisfaction lijken dat hij er wel een mash-Up van wilde maken. En ook al lijken de platen voor elkaar gemaakt, tijdens het mixen bleek dat toch niet het geval te zijn en heeft hij nog flink moeten sleutelen aan de toonhoogtes voordat het passend was. Maar eenmaal passend bleek 1 + 1 toch weer meer dan 2 te zijn.

Ben Liebrand is voor de jongere bezoekers van The-Greatest-Hits misschien een onbekende, maar voor de wat oudere onder de bezoekers is het een naam van formaat als het om DJ's gaat.
De meeste DJ's van nu zoals Armin van Buuren, Tiësto en DJSandstorm zijn allemaal geinspireerd door het werk van Ben Liebrand en dat heeft ze doen besluiten om ook te gaan mixen.
Ben wordt ook wel de mastermixer genoemd en ook de uurs mixen zijn dankzij hem ontstaan.
Ieder jaar maakt Ben nog altijd een spetterende jaarmix welke op Slam FM wordt uitgezonden rond Kerst / Nieuwjaar, en wekelijks is hij te horen op vrijdagavond bij Veronica. Daar wordt dan de minimix uitgezonden en 2 uur In The Mix. Voor meer info daarover kijk je even HIER


De clip bij de mash-up


De clip heeft The-Greatest-Hits er zelf bij geknutseld en is dus niet door Ben Liebrand gemaakt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten