iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

21 oktober 2012

Bananarama released een digitale EP en is BACK


De dames van Bananarama zijn terug met een geweldig leuke digitale EP.
Inmiddels bestaat Bananarama al ruim 30 jaar en dat vierde ze vorige jaar met een best off album getiteld 30 years of Bananarama.
Maar nu komen ze met nieuw werk al is dat ook weer met een knipoogje.
De damesgroep bestaat inmiddels al weer een tijdje nog maar uit 2 dames te weten Sara en Keren. Siobhan was altijd het 3de lid maar die verliet in 1988 al de groep en werd destijds vervangen door Jacquie O'Sullivan, een oude schoolvriendin van de dames. Maar deze vertrok na 4 jaar al weer omdat ze nog altijd werd gezien als "the new girl".
En zo komt het dus dat de dames al sinds 1992 als duo opereren met wissellende successen.
De laatste jaren hebben ze nagenoeg geen enkele hitlijst van binnen gezien maar daar hopen ze met deze EP verandering in te brengen gezien de catchy popsongs die er op staan.

De EP heet Now Or Never en dat lijkt dan ook de lading volledig te dekken. Want als het met deze EP niet lukt in hitland dan zal de stekker er wel definitief uit gaan bij de dames die ondertussen de 50 gepasseerd zijn.
Op die EP staat dus het titelnummer in een single edit en een extended version en daarnaast staat er een nummer op dat de titel La La Love heeft meegekregen en als 4de track hebben zij de Maroon 5 hit "Moves Like Jagger" gecoverd.

Now Or Never is een heerlijk poppie nummer wat ook zonder problemen op een album van Agnes (release me) zou hebben kunnen voorkomen.

La La Love klinkt wat spannender in het begin en wordt geleverd met een hele vette beat. zodra ze gaan zingen hoor je met een beetje fantasie een Madonna achtig nummer uit je speakes knallen maar het klinkt niet verkeerd en eigenlijk hoor je wel hitpotentie in dit nummer.

En dan Moves Like Jagger.
Dat was natuurlijk een dijk van een hit vorig jaar voor de heren van Maroon 5 samen met Christina Aguilera, maar Keren en Sara schamen zich nergens voor en knallen gewoon een jaar later een coverversie op hun EP. En gelukkig maar want ook dit is een regelrechte hit als je het mij vraagt.

Een officiele clip is er nog niet van 1 van de nummers, maar Moves Like Jagger is al wel in de volledige versie op youtube te vinden en dus krijg je die van ons om je oren geslingerd.
Lastig om niet aan Maroon 5 te denken denk ik, maar probeer het en je zal horen dat het absoluut geen onverdienstelijke cover is.

Bananarama is Back als je het ons vraagt maar wij willen het ook van jou weten dus vink aan en vote.
Bananarama is ......
  
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten