iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

21 oktober 2012

Beluister hier snippets van Loreen haar album Heal



We kennen Loreen natuurlijk allemaal nog als de winnares van het Eurovisie Songfestival 2012 van afgelopen Mei, haar Euphoria is in alle hitlijsten een kneiter van een hit geworden en staat in de meeste lijsten dan ook nog altijd genoteerd.
In de UP40 van afgelopen zaterdag is Loreen blijven staan op 4 en ze staat inmiddels 22 weken in de lijst en heeft 4 weken bovenaan gestaan. Geen twijfel mogelijk dat dit 1 van de grootste UP40 hits van 2012 gaat worden in het eindejaarsoverzicht.
Maar na zo'n klapper is het altijd lastig om een opvolger te kiezen en zo ging dat ook bij Loreen want eerst zou ze MY HEART IS REFUSING ME als opvolger uitbrengen, later zou dat toch weer CRYING OUT YOUR NAME worden en uiteindelijk is voor Nederland toch voor MY HEART IS REFUSING ME gekozen.

Maar ze had net zo goed 1 van de andere 9 nummers op het album kunnen kiezen want het heeft allemaal hitpotentie en klinkt allemaal even lekker.

Hieronder lopen we de tracks even met je door en we trappen af met:

In My Head ***
De eerste track op het album begint heel rustig maar wel hoor je gelijk de typische Loreen opbouw in het nummer. Het is spannend, mysterieus en ondefinieerbaar totdat het nummer na een klein minuutje los komt en je met tegengestelde beats om de oren wordt geslagen terwijl Loreen haar teksten op zwoele wijze uit de speakers laat knallen. Je denkt dat je weet waar het op lijkt maar dan veranderd er weer iets in de opbouw en ben je dat herkenningspunt weer kwijt. Verrassend lekker opneningsnummer wat ja aandacht weet te pakken ook al is het geen echte floorfiller.

My Heart Is Refusing Me ****
Track 2 is de track die Loreen als 2de single heeft gekozen en ook die heeft al heel even zijn gezicht laten zien in de UP40 maar omdat het nog niet officieel was dat het de single zou worden verdween hij even snel als dat hij verscheen. Maar die plaat komt terug in de hitlijst denken wij want dit is een echte happy song. De vergelijkingen met Euphoria zijn er weldegelijk al hoor je dat niet direct. Maar de manier waarop Loreen zingt is zo typerend en herkenbaar voor haar dat je het uiteindelijk wel hoort. Ook de opbouw van dit nummer is weer prachtig en op sommige momenten denk je dat je in de Lord Of The Rings soundtrack zit maar niet veel later is het bijna house wat er uit je speakertjes spetterd. In 2011 dus niet goed genoeg om ingezonden te worden voor het ESF, maar eind 2012 zeer waarschijnlijk alsnog een kneiter van een hit.

Everytime ***
Track 3 is een echte ballad en wederom wordt je verrast door het eigen geluid wat ze heeft ontwikkeld. Het nummer lijkt de volledige 5 minuten op die rustige manier voort te kabbellen, maar na verloop van tijd gaat de beat toch iets omhoog en wordt het refrein sneller en hoor je weer die typische Loreen uithalen die haar zo opvallend maken, heerlijk nummer.
 

Euphoria *****
Tja, moeten we hier nog iets over vertellen?
volume knop op 10 en genieten maar met de
best scorende Eurovisie hit allertijden.






Crying Out Your Name *****
Dit begint direct uptempo en trekt je direct de song in, spannende zang met idem muziek zorgt er voor dat je verder wilt luisteren. En nadat het nummer zijn refrein bereikt weet je het zeker, dit wordt een favorietje. Wederom dat typische Loreen geluid en de geloofwaardigheid druipt van haar af en je voelt bijna de pijn die ze bezingt.

Do We Even Matter ***
Wederom een ballad en het wordt bijna afgezaagd maar ook dit slaat de spijker weer op zijn kop.
We zijn bij track 6 en ik heb me nog geen moment verveelt bij het luisteren naar deze plaat.
De ballad is zeer minimalistisch voorzien van muziek en dus is het bijna een acapella song. Slechts wat trommels en een fluitje begeleiden Loreen tijdens deze song en alleen in het refrein worden het iets meer instrumentjes. Ook hier is de pijn weer te voelen, zeker als je hem lekker hard door de headphones beluisterd.

Sidewalk *****
Voor het eerst denk ik dat ik mijn vinger er op kan leggen als ik Loreen persé met iemand zou willen vergelijken. en dan toch verander ik weer van gedachte, en weer, en weer.
De namen die bij me te binnen schiten tijdens dit nummer zijn Alison Moyet en Kim Wilde en dat mag zeker als een compliment worden gezien. Heerlijke zang en die muziek is echt geweldig in dit nummer. daar mag van mij een instrumentale versie van uitkomen. wederom een 5 sterren nummer.

Sober ***
Het begint met een hoog stemmige Loreen die uiteindelijk weer overschakelt naar haar eigen zo herkenbare stemgeluid en de manier waarop ze het haar strotje uit laat glijden. Lekker uptempo nummer wat tussen de refreinen zijn rust pakt om vervolgens weer helemaal los te gaan. Wat mij betreft wel de minste track tot nu toe maar nog altijd prettig om naar te luisteren.

If She's The One ***
Het nummer duurt 4 minuten en wordt heel langzaam opgebouwd. wat mij betreft iets te langzaam want pas na 3 minuten gaat Loreen echt los en wordt het nummer echt leuk. Maar na 30 seconden vind ze het al weer prima en gaat ze het nummer afbouwen. Deze track moeten we wellicht wat vaker gaan beluisteren voordat we hem gaan begrijpen.

Breaking Robot ***
De titel zegt het eigenlijk al, Breaking Robot is een wat meer futuristische song met vocoders en breakbeats. Loreen gaat een duet aan met een robot zo lijkt het en bij vlagen hoor je hier een danceact als Silver in terug. Opzwepende beats maken een hoop goed en die stem blijft hypnotiserend werken. Dus ook dit is weer een puike song die onze goedkeuring kan wegdragen.

See You Again ****
De voorlaatste track grijpt weer een beetje terug naar het begin van de plaat en dus catchy melodiëen en meeschreeuw refreintjes. Voor dit soort nummers is maar 1 regel, hard zetten en los gaan tegelijk.
Heerlijk lekker!!!!

Heal ****
Het sluitstuk is tevens de titeltrack en begint als een ballad en zal ook zo eindigen want het is een onvervalste ballad die goed is opgebouwd en helemaal niet vervelend wordt. Als afsluiter had ik wellicht een wat meer uptempo nummer genomen maar als je de plaat op repeat zou zetten dan is Heal wel weer een slimme keuze omdat die vrij makkelijk aansluit op In My Head.

Ik heb absoluut geen idee waarom, maar ik vind het een fantastisch album met een enkel minder sterk nummer. We doen bij Upcoming-Hits niet aan halve sterren maar anders zou Loreen absoluut 4 en een halve ster gekregen hebben. 5 sterren vinden we echter te veel van het goede maar 4 sterren zijn meer dan dik verdiend.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten