iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

28 november 2012

Eminem ft. Skylar Grey - C'mon Let Me Ride

Skylar Grey, waar ben je toch mee bezig? De afgelopen tijd was haar ster rijzende als brein achter prachtige nummers als “Love The Way You Lie”, “Coming Home” en “Castle Walls”, om nog maar te zwijgen over haar feature op Dr. Dre’s “I Need A Doctor”. Skylar wilde echter ook solo succes hebben en bracht in de zomer van 2011 haar officiĆ«le debuutsingle “Invisible” uit. Deze flopte zo hard dat Grey besloot haar imago radicaal om te gooien en het resultaat daarvan kunnen we horen op “C’mon Let Me Ride”.

Wat in al haar oude werk vooral naar voren kwam, was haar rauwe emotie en duistere, soms zelfs deprimerende teksten. Het lijkt er echter op dat de duistere kant van Skylar voorgoed is afgesloten en plaats heeft gemaakt voor de speelse, hersenloze variant die we horen op “C’mon Let Me Ride”. Naar eigen zeggen is het nummer een sarcastisch commentaar op de huidige muziekindustrie, maar dat lijkt niets meer dan een zwak excuus om al haar principes overboord te gooien in de hoop dan eindelijk een solo-hit te scoren. Eminem heeft ook nog een feature op het nummer, maar ook hij kan deze niet meer redden.

“C’mon Let Me Ride” is een vrolijk nummer geworden met een nogal expliciete thematiek. Zo wordt gesproken over Skylars “watermeloenen” is het nummer als geheel een ode aan onbeschermde seks, terwijl naarmate het nummer vordert steeds duidelijker wordt dat ook de veelvuldig bezongen fiets slechts een metafoor is voor het mannelijk geslachtsdeel dat mevrouw Grey dolgraag wil berijden. Alsof al deze verwijzingen nog niet duidelijk genoeg waren, komen in de lyricvideo de witte klodders je tegemoet vliegen tijdens de tekst “I feel it comin’ comin’comin’”. De schuwe, introverte Skylar Grey die we in de loop der jaren hebben leren kennen lijkt verder weg dan ooit, een ontwikkeling die mij met grote vrezen haar debuutalbum Don’t Look Down doet afwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten