iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

5 november 2012

Tip en Top 10 van de Top40Gold week 45

De TOP40Gold is een lijst die wordt samengesteld door een select groepje muziekfreaks die wekelijks een top20 samenstellen uit de TOP40GOLD, de Nominatie parade en de verse nominaties (bij elkaar een kleine 120 nummers). Daarnaast dienen zij ook wekelijks een verse nominatie in die zij zelf pas in hun top20 mogen opnemen zodra de plaat de TOP40GOLD heeft bereikt. In deze lijsten staan geen platen van nu maar louter platen uit 2010 of ouder, en volgend jaar mag men ook platen uit 2011 nomineren.
Het selecte groepje muziekfreaks is een mix van een heleboel stijlen en zo kan het dat Dolly Parton in gevecht is om de koppositie met Guns N Roses of dat Queen flopt terwijl Jannes de Goldschijf pakt.
De Goldschijf is de nummer 1 van de nominatie parade en dat is een soort Alarmschijf en is altijd voor een eerste weeks. Jokers zijn platen die al eens in de TOP40GOLD hebben gestaan en opnieuw worden voorgedragen en deze zijn uitgesloten voor het behalen van een Goldschijf. Jokers zijn in de lijsten te herkennen aan de grijze positienotering in de 2de smalle kolom. De G staat voor Goldschijf en een P in de 2de smalle kolom betekend een Primeurnominatie.
Heel erg uiteenlopend dus en juist daarom super leuk om te volgen of om aan deel te nemen.

En omdat er in die lijst alleen maar grote hits staan van jaren geleden past het prima bij Greatest-Hits.
De TOP40GOLD telt uiteraard 40 platen, de nominatieparade (de tipparade) telt 50 platen en de verse nominaties zijn er gemiddeld zo'n 30 per week. Om die nou allemaal te gaan plaatsen gaat ons wat ver en dus hebben we ervoor gekozen om van de TOP40GOLD en de Nominatie parade de top10 te plaatsen.
Iedere zondag verschijnt de nieuwe lijst op www.top40gold.nl en op maandag zullen wij de top10tjes plaatsen. Deze top10tjes zijn dus afgelopen zondag (4 nov) gepubliceerd.

De Tip 10 van week 45

De Top 10 van week 45

Geen opmerkingen:

Een reactie posten