iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

24 december 2012

Record bedrag Serious Request

Bron: Mediamagazine.nl
De eindstand van 3FM Serious Request 2012 is uitgekomen op een overweldigende € 12.251.667,- euro. Het bedrag is bestemd voor het Rode Kruis die met het geld babysterfte gaat bestrijden. De drie DJ's, Gerard Ekdom, Giel Beelen en Michiel Veenstra, hebben het Glazen Huis in Enschede inmiddels verlaten. In een groot slotevenement werd de uiteindelijke opbrengst bekend gemaakt.
Van 18 tot en met 24 december maakten de 3 dj's zonder te eten 24 uur per dag radio en TV vanuit het Glazen Huis, gesteund door een betrokken en enthousiast publiek in Twente en ontelbare initiatieven en acties uit het hele land. Het doel was zoveel mogelijk aandacht vragen en geld ophalen voor de hulpverlening van het Rode Kruis om de wereldwijde babysterfte terug te dringen.

Wilbert Mutsaers, zendermanager 3FM, haalde de 3 dj's uit het Glazen Huis: "Afgelopen week was meer dan hartverwarmend. Vanaf de eerste dag was Twente klaar om 3FM Serious Request te steunen. Ook de rest van Nederland droeg op alle mogelijke wijzen bij aan de actie. We zijn overdonderd door de ontelbare particuliere initiatieven en steunbetuigingen in het hele land. Dat opnieuw meer geld is opgehaald dan vorig jaar was geen doel, maar ervaren we als een helder signaal vanuit het Nederlandse publiek dat aandacht vragen voor een stille ramp zinvol is en draagvlak in de samenleving heeft. Ik dank iedereen die bijdroeg aan het resultaat van 3FM Serious Request 2012. We kijken nu voorzichtig uit naar 3FM Serious Request in Leeuwarden in 2013".

Met deze opbrengst wordt de totaalopbrengst overschreden van 100 miljoen euro van alle internationale Glazen Huizen in 9 jaar. Het 3FM initiatief, waarbij aandacht wordt gevraagd en geld wordt ingezameld voor een stille ramp, kende dit jaar edities in Zweden, Zwitserland, Kenia en Korea.

3FM Serious Request 2012 vroeg dit jaar aandacht voor de allerkleinsten: Miljoenen baby's die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen slachtoffertjes maakt en het gevolg is van gebrek aan medische zorg en begeleiding.

Meer informatie via: http://seriousrequest.3fm.nl/

Een woord van dank namens Greatest-Hits
Dit is echt boven alle verwachtingen maar juist daarom misschien wel dubbel zo mooi. De actie Serious Request van 3FM is door de geluidsbarriere heen gegaan en ook door de 10 miljoen.

Gerard, Michiel en Giel jullie worden ook namens Greatest-Hits ENORM bedankt en uiteraard ook alle andere mensen die aan de actie hebben meegewerkt. Onze weblog was wat stiller dan normaal want ook wij zaten aan de buis gekluisterd en uiteraard hebben ook wij ons steentje bij gedragen d.m.v. een donatie. Maar wat is een donatie tegenover de prestatie die de 3 DJ's hebben neergezet.

2012 staat voor 12 miljoen, volgend jaar in Leeuwarden is dus 2013 dus 13 miljoen? wie zal het zeggen.

En we trakteren jullie gewoon nog een keer op het Serious Request Theme van 2012, Will.I.Am & Britney Bitch


Geen opmerkingen:

Een reactie posten