iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

15 januari 2013

Hitkluif is voor Lisa Loïs


                              

De Hitkluif voor deze week is voor de nederlandse zangeres die wij kennen van X-Factor Lisa Loïs met de single Silhouette.
Met Silhouette maakt Lisa haar debuut als songwriter en ook is het de voorloper van haar 2de album dat later dit jaar uitkomt.


Lisa Loïs, artiestennaam van Lisa Hordijk, (Wageningen, 22 juni 1987) is een Nederlands zangeres. Zij was in 2009 de winnaar van de Nederlandse versie van het televisietalentenjachtprogramma X Factor. Deze winst werd bekroond met een platencontract en het uitbrengen van haar eerste single, een cover van Hallelujah van Leonard Cohen.


Hordijk zong vóór haar deelname aan X Factor vier jaar in de band Left Lane Lisa, die door het hele land optrad en vooral in de regio rond Wageningen grote bekendheid genoot. Verder zong zij in een allround coverband. Zij trad op het Tilburgse poppodium 013 en in het Utrechtse Tivoli op als zangeres.


Op 9 mei 2009 kwam Hordijk in X Factor als winnares uit de bus. Zij bracht de winnende single Hallelujah ten gehore. Op 9 juni werd bekendgemaakt dat Hordijk een speciale akoestische versie had opgenomen met topproducer Giorgio Tuinfort, die eerder al samenwerkte met grootheden als Akon, Leona Lewis en Gwen Stefani. Het nummer werd op 12 juni uitgebracht. Verder scoorde Hordijk met Hallelujah de grootste nummer 1-hit van alle talentenjachten ooit in Nederland.

Haar eerste album, Smoke, kwam uit op 27 november 2009. Tijdens 3FM Serious Request 2009 gaf Hordijk een "huiskamerconcert" dat 30.000 euro opleverde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten