iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

19 februari 2013

It's Fine By Me is Hitkluif.



Andrew Charles "Andy" Grammer (Los Angeles, 3 december 1983) is een Amerikaanse singer-songwriter. Hij staat momenteel onder contract bij Steve Greenbergs S-Curve Records. Zijn debuutalbum kwam uit op 14 juni 2011.

Andy werd geboren in Los Angeles maar groeide op in Chester (New York) en ging naar de Monroe-Woodbury High School. Toen hij 20 was verliet hij de Binghamton University en keerde terug naar Los Angeles, waar hij nu nog steeds woont[2]. Zijn vader is de singer-songwriter Red Grammer. In 2007 slaagde hij aan de California State University, Northridge.

Grammar begon als straatmuzikant op de Third Street Promenade in Santa Monica , en trad later op in de Viper Room, het Roxy Theatre (West Hollywood) en het House of Blues. Hij heeft veel populaire nummers zoals Keep Your Head Up, Fine By Me, Lunatic, Ladies, Biggest Man in L.A., Numbers, Stepping Stone, Couple More Sleeves, Fireflies en The Pocket.
Zijn debuutvideo "Keep Your Head Up" (met Rainn Wilson) was iTunes video van de week in 2010. Hij zong het nummer in The Rachael Ray Show op 17 november 2010. Andy Grammars debuutalbum verkocht zo vaak dat hij op 1 kwam in de Billboard New Artist Chart.
                           
Hij stond in het voorprogramma van de Plain White T's tijdens het tweede deel van hun tour Wonders of the Younger in het voorjaar van 2011.
Hij won de MTV's "O Music Awards" voor de meest innovatieve videoclip voor zijn "Keep Your Head Up"-video op 25 april 2011.
Grammer sloot zich aan bij Natasha Bedingfield tijdens haar Less is More Tour in juni 2011 en Colbie Caillat tijdens haar tournee door de Verenigde Staten en Canada in augustus 2011.
Andy Grammers debuutalbum, Andy Grammer, werd uitgebracht on 14 juni 2011 op iTunes. Het album werd geproduceerd door Matt Wallace van Maroon 5, Matt Radosevich, Dave Katz, en Sam Hollander van Gym Class Heroes.

Op 16 november 2011 maakte Andy Grammer zijn Headlining Tour 2012 bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten