iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

18 februari 2013

Nick & Simon breken record met Julia, Aaltje, Amber, Amina, Amy, Angela, Anke .................

Artist & Company/Cloud 9 Music brengt Julia, de nieuwe single van Nick & Simon, in 155 varianten uit. Dit is een wereldrecord, dat is aangemeld bij het Guinness Book Of Records.

Julia is afkomstig van het vijfde Nick & Simon studioalbum Sterker en wordt op 8 maart in de originele en in 154 alternatieve versies uitgebracht. De 154 varianten bevatten elk een andere vrouwennaam op de plek van de titel. Alle 155 versies worden als losse single uitgebracht op iTunes en de diverse andere downloadportals. Daarnaast zijn er een zevental fysieke singles, met verspreid over die configuraties alle versies van het nummer en is de track als ringtone via iTunes te koop. “Nick & Simon hebben voor elke track de namen opnieuw ingezongen”, legt Artist & Company’s Paul Jong uit. “ Ze hebben in de vorm van Rosanne al eerder een hit met een vrouwennaam gehad en je zag dat dit enorm aansloeg bij de Nederlandse vrouwen die Rosanne heten. Op deze manier bereiken we in één keer heel veel vrouwen met een ‘eigen’ Nick & Simon-liedje.”

Jong verwacht niet dat er fans zijn die alle versies digital gaan aanschaffen, maar denkt wel dat de verschillende varianten voor een goede verkoop zorgen. Het is voor het eerst dat een single in 155 verschillende versies tegelijk wordt uitgebracht. “Vandaar dat we ‘m bij het Guinness Book Of Records hebben aangemeld. We hebben geen idee hoe, of en wanneer deze release daarin wordt opgenomen. Het is nogal een bureaucratisch geheel, de Guinness Book-organisatie.”

De 155 versies van Julia gaan vandaag in de voorverkoop. De fysieke singles zijn vanaf 8 maart onder meer te koop bij Blokker, Singlecd.nl, Muziekkopen.nl en Free Record Shop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten