iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

22 april 2013

Paul van Vliet heeft met Het Oranjelied wellicht het nieuwe Koningslied in handen.

Het wegvallen van het officiële Koningslied, zorgt voor allerlei nieuwe initiatieven. Zo heeft de Haagse cabaretier Paul van Vliet een alternatief Koningslied gemaakt. Het zogeheten Oranjelied moet mensen verenigen en niet verdelen, zegt hij.

Van Vliet heeft met koningin Beatrix gestudeerd in Leiden. In het lied verwijst hij naar alle kleuren van Nederland: 'Het rood van de zakkende zon, van de rivieren het zwart, en oranje de kleur van mijn hart'

Reacties op het lied positief

De Haagse cabaretier hoopt dat zijn versie nu het officiële Koningslied wordt, maar hij zal niet vreselijk teleurgesteld zijn als dat niet zo is. 'Ik vind het al mooi als zo veel mogelijk mensen er kennis van nemen en het leuk vinden.' Van Vliet heeft over het lied nog geen contact gehad met het Nationaal Comité Inhuldiging. 'Ik ken die mensen niet zei hij tegen de journalist van Omroep West

De reacties op het lied zijn positief, zo ook toen hij het als toegift zong na zijn optreden in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag zondagmiddag. De mensen zongen het refrein al snel mee en dat is altijd positief zo zei van Vliet.


Op de vraag wat hij van het inmiddels teruggetrokken officiële Koningslied vind was hij duidelijk

Onevenwichtig, een gestolen melodie, een onbegrijpelijke tekst. Hij is het volledig eens met alle kritiek.

Maandagavond duidelijkheid over alternatief

Over een alternatief voor het weggevallen koningslied komt naar verwachting pas maandagavond duidelijkheid. Dat liet een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst zondagavond weten.

Wij van Greatest-Hits hebben Paul van Vliet zijn "koningslied" even voor je opgezocht en zijn benieuwd wat jullie hier van vinden.

Is het lied van Paul van Vliet beter geschikt als Koningslied? 
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten