iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

14 december 2013

Top 2000 Classic


De Top2000 stemweek op radio2 is voorbij en we weten inmiddels ook dat de Top3 ongewijzigd is gebleven. Led Zeppelin dus weer op 3, Eagles op 2 en Queen met Bohemian Rhapsody op 1. 
Ondanks die ietwat saaie Top3 zijn wij van Greatest-Hits toch nog altijd fan van de Top2000 en zullen dus dagelijks aandacht besteden aan de top2000 door middel van de Top2000 Classic.
Iedere dag doen we dus een greep uit de Top2000 kast van vorig jaar en die clip zetten we voor je op de weblog.
Heb jij nou ook een plaat die je eigenlijk wel als Top2000 Classic wil bestempelen stuur hem dan naar ons toe en wij gaan er mee aan de slag.

De Classic voor vandaag:


GUNS N' ROSES

Een van de grootste hardrockbands van eind jaren '80 en begin jaren '90. Guns N' Roses scoren hun eerste hits met 'Sweet Child O' Mine', 'Paradise City' en 'Patience'. Use Your Ilusion verschijnt in 1991 in twee delen. Het daaropvolgende Chinese Democracy laat zeventien jaar op zich wachten.


NOVEMBER RAIN

De tekst en muziekvideo van dit nummer zijn gebaseerd op een kort verhaaltje van Del James, getiteld Without You. Het is afkomstig uit een collectie korte verhaaltjes, genaamd The Language Of Fear. Del James droeg ook bij aan de teksten van de nummers 'Yesterdays' en 'The Garden'. De powerballad wordt van zo'n 25(!) minuten teruggebracht naar bijna negen, en is daarmee toch nog de langste top 10 hit tot dan toe in de VS, met ook nog eens de langste gitaarsolo ooit te horen in een top 10 hit.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten