iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

7 januari 2014

Darkhorse is Remschijf.




Ze pakte al eerder de weekschijven bij Greatest Hits en opnieuw gaat Katy Perry aan de haal met een schijf deze week pakt zij de Remschijf met Dark Horse dit nummer is nu een officieele single terwijl hij al eerder in de i-tunes is verschenen.

Dit succes in de pomuziek is helemaal niet zo vanzelfsprekend voor Katy want Katy werd als Katy Hudson in de Verenigde Staten bekend als gospelzangeres. Katy groeide op met het genre en maakte tot 2007 gospelalbums onder de naam KatyHudson.

Later veranderde ze haar naam naar Katy Perry (de meisjesnaam van haar moeder) om verwarring met de actrice Kate Hudson te vermijden. Perry werd heel conservatief opgevoed en mocht eigenlijk nooit naar populaire muziek luisteren. Toch is de muziek van de Amerikaanse controversieel te noemen en dan met name haar performances. Ze werd in de VS al homofoob genoemd en ook haar optredens in blauw haar en korte latex jurkjes krijgen vaak kritiek. Perry's wereldwijde doorbraak kwam er in 2008 met het nummer ‘I Kissed a Girl’ dat in meer dan twintig landen op nummer 1 stond. Perry trouwde op 23 oktober 2010 met haar vriend en komiek Russel Brand. Een huwelijk om van te smullen maar ook eentje met ups en downs. In 2011 maakte Perry bekend dat ze er even tussenuit ging om tijd te maken voor manlief en haar relatie. Kort nadien maakte het koppel jammer genoeg bekend dat ze gingen scheiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten