iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

22 januari 2014

The Benelux, on-Hollands lekker en dus terecht 3FM Serious Talent

Het nieuwe jaar is voor The Benelux goed begonnen. De band, die ooit als zijproject begon en na 2010 niets meer had uitgebracht, werd onlangs uitgeroepen tot Serious Talent. Dat was vooral dankzij het nummer I Don’t Dance Enough, de karakteristieke opener van dit eerste album van het kwartet.

In 2013 hebben ze een self-titled album uitgebracht, waaraan ze sinds 2010 hebben gewerkt. Het is van alles een beetje, én meer.
Verwacht lekkere gitaarmuziek, ska, electro en soul, maar ook funk en zelfs disco.
Het Oor roemde hun 'vintage sound' en ook 3voor12 gelooft dat de band het groots gaat maken.
En daar sluiten wij van Greatest_Hits ons graag bij aan.
Dinsdag avond (21-1) waren de heren live bij Mathijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door en daar lieten zij in de befaamde DWDD minuut horen dat ze weten hoe je muziek maakt. Ze speelde het nummer LIAR wat vorig jaar al als single was verschenen. Maar dankzij het optreden bij DWDD en de benoeming tot 3FM Serious Talent zou het zomaar kunnen gaan gebeuren dat LIAR alsnog gaat aanslaan bij het publiek. Ze worden wel eens vergeleken met LCD Soundsystem, Simple Minds, Daft Punk en The Cure, maar hebben toch ook zeker wel iets van zichzelf in de muziek gestopt.
De band bestaat uit:
Jaap Warmenhoven - Lead vocals
Milan Mes - trumpet/ FX / Backing vox
Sven Hamerpagt - Guitar / FX
Maarten Diesfeldt - Drums / FX

Wij laten je de track LIAR nog eens horen maar wees gewaarschuwd, wij waren na die ene minuut al verkocht en dat is niet gelogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten