iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

21 augustus 2014

Aandacht voor de ALS Ice Bucket challenge

De gehele Ajax selectie, George W. Bush, Oprah Winfrey en Miley Cyrus. Ze deden allemaal mee met de ALS Ice Bucket Challenge. De 26-jarige Anthony Carbajal heeft de ziekte ALS en vertelt met tranen in zijn ogen hoe blij hij is met elke bak ijswater.

Er zijn al miljoenen video's van de Ice Bucket Challenge. Beroemdheden - of juist niet - die een bak ijswater over zich heen krijgen, om zo de ziekte ALS onder de aandacht te brengen. Toch is er op sociale media ook steeds vaker het geluid te horen dat mensen het ijswater maar onzin vinden. Geld geven, daar gaat het immers om.

Anthony Carbajal uit Amerika is 26 en heeft vijf maanden geleden de diagnose ALS gehad. De ziekte zit in zijn familie: zijn oma is inmiddels overleden aan ALS en Anthony verzorgt zijn moeder.

Geen gevoel in vingers
Anthony vertelt dat hij het gevoel in zijn vingers al kwijtraakt. Uiteindelijk, net als alle ALS-patiënten, zal hij niet meer zelfstandig kunnen lopen, eten, praten en ademen.

"Niemand wil het ooit over ALS hebben. Het is zo confronterend om te zien. Niemand wil een persoon zien die doodgaat, niemand wil erover praten, niemand wil hun dag erdoor verstoord zien."

Zo dankbaar
Anthony wil dat ALS in de spotlight blijft staan. Hij is blij met elke emmer ijswater die wordt omgekieperd. "Dit is de eerste succesvolle campagne voor ALS en ik ben zo, zo, zo dankbaar. Je hebt geen idee wat iedere challenge met me doet, hoe dit ALS-patiënten laat voelen. Iedereen die meedoet, maakt daadwerkelijk het verschil."

In deze hartverscheurende video zie je wat ALS met Anthony doet, en waarom elke bak ijswater telt. Zoals al in het begin van de video wordt gezegd: kijk 'm vooral uit:
Bron: RTLNieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten