iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

11 augustus 2014

Jaap Reesema aka Jake Reese
Bij de naam Jack Reese gaat jullie wellicht niet direct een belletje rinkelen, maar als we dan Jaap Reesema zeggen dan valt het kwartje.
Jaap groeide op in Terwolde als jongste zoon in een gezin met vijf kinderen. Beide ouders zijn werkzaam als reumatoloog. Hij studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en tevens korte tijd media en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was tot 2011 de frontman van de Hermes House Band, de gelegenheidsband van het Rotterdamsch Studenten Corps. In 2009 deed hij mee aan de talentenbattle in het televisieprogramma Carlo & Irene: Life4You. Op 29 mei 2010 won Reesema met 51 procent van de stemmen het derde seizoen van X Factor met zijn vertolking van het nummer Don't Stop Believin'. Reesema won een platencontract bij Sony BMG en een auto. Hierna trad hij op tijdens de TMF Awards 2010. De single kwam in de top 40 binnen op nummer 21.Kort na de overwinning in X Factor begon Reesema met het werken aan een album in Brussel. Tijdens de schrijf- en opnamesessies werkte de zanger met onder anderen producer Gordon Groothedde. De eerste single Walk To The Other Side verscheen op 29 oktober 2010 maar behaalde geen hitnotering. Op 27 mei 2011 kwam zijn album Changing Man uit, een plaat bestaande uit Engelse en Nederlandstalige liedjes die geen groot succes werd. In 2013 behaalde hij zijn mastertitel rechten en opende vervolgens samen met Sander graaf Schimmelpenninck een horecazaak in de Amsterdamse wijk "De Pijp".


Maar de muziek bleef aan hem trekken en zo verzorgde hij eerder dit jaar al de vocalen op het nummer Breathing van EDX music onder zijn nieuwe alias Jake Reese.
En nu is er dus een hele fijne verse single uit van Jaap samen met Arston en die draagt de titel CircleTrack.
Jaap, of moeten we nu Jake zeggen gaat dus ook op de dance tour en wederom lijkt dit een hele goede keuze want zijn stem lijkt er voor geschapen.
Afgelopen zondag kwam de track al onverwacht hoog binnen in onze 20Under en wellicht staat hij zondag al in de UP40.
Check de track zelf hieronder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten