iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

14 oktober 2014

Arsenal ft. Lydmor pakken de Draaischijf

Arsenal is een Belgisch producersduo dat een mix maakt van pop, hiphop en wereldmuziek.

Arsenal bestaat hoofdzakelijk uit twee personen, Hendrik Willemyns en John Roan. Zij vormen de kern van de band, maar worden bijgestaan door muzikanten en gast-vocals zoals Gabriel Rios, Aaron Perrino van The Sheila Divine en Dear Leader en Balo van Starflam. Ze brengen een mengeling van verschillende muziekstijlen, die zomers en warm aanvoelt. Zelf omschreven ze hun eerste langspeelplaat Oyebo Soul als "een symbiose van Afro en Brasilian vibes, house en wat hiphop en rock."
Wie ook meezingt op een nummer van de heren is de Deense zangeres Lydmor, en mede daardoor viel deze track ons op en kroop hij onder de huid. Een prachtsong met een fraaie clip die je gezien moet hebben.
De video is alvast een klein voorproefje van de film 'Dance! Dance! Dance!' die Hendrik Willemyns van Arsenal samen met Ken Ochiai regisseerde. Stukjes uit de film worden hier gecombineerd met beelden van de Deense zangeres Lydmor die onder water haar zanglijnen ten beste brengt.

De film zelf werd opgenomen in Japan en vertelt het verhaal van DJ Furu (niet toevallig geheten zoals de laatste plaat van Arsenal). Het hoofdpersonage wordt geconfronteerd met een obscure wet, die dansen geheel verbiedt, en ziet zo zijn leven drastisch veranderen. Het Japanse publiek kwam al te weten hoe het precies met DJ Furu afloopt want de film werd op 16 september in Tokyo in avant-première vertoond. Arsenal zal in België met de film rondtouren en er ook een concert aan koppelen. Een uniek opzet, dat zijn première kent op het Filmfestival van Gent op 22 oktober.

Vaak zetten wij de grotere hits en artiesten in de spotlights als Draaischijf, maar deze keer gaan we iets minder commercieel en we hopen jullie een juweeltje te hebben voorgeschoteld waar ook jullie van gaan houden. En daarom dus is Arsenal ft. Lydmor deze week de Draaischijf met TEMUL (Lie Low).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten