iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

7 april 2015

Remschijf Bunker.


De Remschijf voor deze week is een heel rustige van Balthazar met Bunker.


De Belgische popgroep Balthazar wordt opgericht in 2004 en bestaat uit Maarten Devoldere, Jinte Deprez, Patricia Vanneste, Simon Casier en Christophe Claeys. De bandleden komen uit de omgeving van Kortrijk en Gent en maken indierock in de stijl van Spoon en Interpol.

In augustus 2006 brengt Balthazar in eigen beheer hun eerste (titelloze) EP uit. Na een zestigtal optredens worden begin 2007 bassist Joachim Quartier en drummer Koen Verfaillie vervangen door Simon Casier en Christophe Claeys en start Balthazar met een gloednieuwe set.

In het voorjaar van 2011 beklonk Balthazar het succes van de eerste plaat in Belgiƫ en Nederland met shows in de grote zalen van de Ancienne Belgique en Paradiso. Balthazars optreden op Eurosonic 2011 ging niet onopgemerkt voorbij en schakelde hun Europese verhaal in een hogere versnelling. De band ging meer en meer overal in Europa spelen, onder andere als voorprogramma van The Joy Formidable en dEUS. Balthazar ging ook voor de eerste keer overzee in New York spelen. Er werd een Europees contract gesloten met Pias Recordings, waardoor het debuutalbum op 10 oktober 2011 alsnog werd uitgebracht in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Scandinaviƫ. Ook zette het prestigieuze International Talent Booking (ITB) uit Londen zijn schouders onder Balthazars liveverhaal. Zo speelde de groep in het najaar een volledige Europese tournee, deels als voorprogramma van dEUS in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en deels op eigen houtje in Duitsland, Zwitserland, Italiƫ, Zweden, Noorwegen en Denemarken.

Op 26 januari 2015 kwam de nieuwe single "Then What" uit, een voorloper van het album "Thin Walls" dat op 30 maart dit jaar uitlkwam. "Thin Walls" is het eerste album waar Balthazar samenwerkt met een producer, Ben Hillier, gekend van zijn werk met Blur en Depeche Mode.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten