iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

14 april 2015

Riddles is Remschijf.


De Remschijf van deze week is Riddles van Kensington.

Het gaat de mannen van Kensington voor de wind een fantastisch album dat ook nog eens een 3fm award in de wacht sleept en dan ook nog eens succes in de hitlijsten in nederland.

Nu komen ze met de single Riddles dat ook weer een knaller kan gaan worden.

Kensington een band van eigenbodem ze brengen in 2008 een EP uit en het debuutalbum Borders verschijnt twee jaar later, waarna de band op tour gaat door eigen land. Wegens succes verlengt Kensington de tour en maakt een nieuwe single 'Let Go', die goed in de smaak valt. Kensington maakt in oktober 2011 bekend dat Borders ook in de VS en Canada wordt uitgebracht. En, druk als ze zijn, laten ze weten hard aan het werk te zijn voor hun tweede album Vultures.

Het voorjaar van 2013 is oogsttijd voor Kensington. Ze vallen in april 2013 erg goed in de prijzen tijdens de 3FM Awards. Ze winnen de award voor Beste Album (Vultures), de award voor Beste live Act en de Serious Talent Award. De band weet later dat jaar ook een MTV EMA te bemachtigen voor Best Dutch Act.

In februari 2014 zit Kensington opnieuw voor weken in Berlijn, in de studio van Niels Zuiderhoek, om te werken aan het derde studioalbum Rivals. Het album, met daarop onder meer de tracks 'War', 'Streets' en 'All For Nothing', komt in augustus 2014 uit. In de videoclip van 'War' zijn de bekende Nederlandse turners Epke Zonderland, Bart Deurloo en Casimir Schmidt te zien.

En als klap op de vuurpijl verkoopt Kensington de Ziggodome in 1UUR tot twee maal toe uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten