iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

9 juni 2015

Remschijf voor Causes.


Deze week is de Remschijf voor de jongens van Causes.


Het leven van de Engelse Rupert Blackman één grote reis, sinds hij in 2008 vanuit londcen naar Utrecht kwam.
Causes is zijn nieuwste bestemming, nadat hij eerder letterlijk van de straat wordt geplukt om onder eigen naam een plaat te maken.
Zijn debuutalbum ‘The Lights Of Home’,komt in Maart 2013 uit en dat brengt hem overal op de planken.

Rupert groeit. Als muzikant, mens en als liedjesschrijver. Zijn inspiratie staat geen moment stil. Er zijn weken dat hij vijf liedjes schrijft, maar soms schrijft hij er wel zes per dag. Zijn enorme creativiteit valt ook anderen op. Zo wil Alain Clark met hem werken, roept VanVelzen zijn hulp in en ook verschillende internationale liedjesschrijvers met wereldhits op hun naam nodigen hem uit voor sessies.

Met Jan, de gitarist uit zijn band, werkt hij aan de opvolger van zijn debuutalbum.Als hij een cd van de Britse band Daughter in handen krijgt, weet hij wie hem kan helpen zijn grenzen te verleggen: gevierd producer Ian Grimble. Geholpen door zijn frisse aanpak en uitgesproken visie krijgen Jan en Rupert vleugels. Ian deinst er niet voor terug om in een rustig nummer een allesvernietigend dissonantgeluid te plaatsen of om Jan een strijkstok in handen te duwen om zijn gitaar mee te bewerken.

De nummers blijven zich aandienen. In de ochtend is er nog niets, 's middags ligt er een compleet liedje. Afgemixt en wel.
De creativiteit tussen de drie is bijna voelbaar.
Voordat ze het weten, liggen de fundamenten er voor een nieuw album. Geen typische singer-songwriterliedjes meer, maar het geluid van een band; het geluid van Causes. In 2015 brengen de bandleden de single 'Teach me how to Dance with you' uit. Een nummer dat aanslaat. En hoog in de hitlijsten eindigt.

De tweede single 'Walk On Water', kan ook mee
in de hitlijsten en is daarom deze week de Remschijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten