iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

29 september 2015

Remschijf Done With It.Deze week gaat de Remschijf naar Kensington.

De track 'Done With It' staat op het derde studioalbum Rivals dat precies één jaar geleden uitkwam.

Rockband van Nederlandse bodem. Kensington brengt in december 2008 een eerste EP uit. Het debuutalbum Borders verschijnt twee jaar later, waarna de band op tour gaat door eigen land. Wegens succes verlengt Kensington de tour en maakt een nieuwe single 'Let Go', die goed in de smaak valt. Kensington maakt in oktober 2011 bekend dat Borders ook in de VS en Canada wordt uitgebracht. En, druk als ze zijn, laten ze weten hard aan het werk te zijn voor hun tweede album Vultures.

Borders is het eerste album van de Utrechtse band Kensington. De plaat wordt opgenomen in Leeds (Engeland) in de studio van de Britse band Kaiser Chiefs en komt uit in juli 2010. 'Youth' is de eerste single. De band krijgt een platencontract en maakt in oktober 2011 bekend dat Borders ook wordt uitgebracht in de Verenigde Staten en Canada. Wereldwijd is het album van Kensington te downloaden via i-Tunes.

Kensington wordt in 2010 met de single 'Youth'uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Daarna worden de Utrechters al snel opgepikt door De Wereld Draait Door en staan ze in 2011 op Noorderslag in Groningen.
In februari 2014 zit Kensington voor weken in Berlijn, in de studio van Niels Zuiderhoek, om te werken aan het derde studioalbum Rivals. Het album, met daarop onder meer de tracks 'War', 'Streets' en 'All For Nothing', komt in augustus 2014 uit. In de videoclip van 'War' zijn de bekende Nederlandse turners Epke Zonderland, Bart Deurloo en Casimir Schmidt te zien.

Kensington verkoopt in januari 2015 in één dag de hele Ziggo Dome uit. Een tweede show is binnen twee dagen uitverkocht. Op 20 februari stond de band voor het eerst in een uitverkochte Heineken Music Hall.

De videoclip van Done With It bestaat uit beelden van diverse live optredens van de afgelopen maanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten