iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

18 november 2015

Remschijf voor Miss Montreal


Deze week is de Remschijf voor de nieuwe van Miss Montreal Love You Now.

Zangeres Sanne Hans is in 2008 te zien in een commercial voor smeerkaas. 3FM-DJ Giel ontdekt Sanne en vanaf dat moment gaat het snel. Ze scoort hits met o.a. 'Just A Flirt', 'Addicted To Crying', 'Wish I Could' en 'Hoe' (met Nielson).

Miss Montreal is de naam van een hele band, met Sanne Hans op de voorgrond. Als klein meisje schrijft Sanne al liedjes en als puber zit ze in verschillende bandjes. Een daarvan is de
meidenband Ysis.

Sanne Hans wordt in 2008 bekend dankzij haar zangkunsten in een kaasreclame. Giel Beelen is een van de eerste die haar ontdekt en nodigt haar uit voor zijn radioprogramma. Dat bevalt en er volgen simpelweg meer optredens. Ook bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door.
Het debuutalbum heet heel toepasselijk Miss Montreal en de voorgaande singles ('Just A Flirt' en 'This Is My Life') zijn daar allebei op te vinden. Maar Sanne zit na de release van haar langspeler niet stil. Nee, ze gaat door. Veel radio- en televisieoptredens brengen haar extra bekendheid. Ook de singles 'Seven Friends' en 'Addicted To Crying' komen van haar debuut en worden regelmatig gedraaid.

Begin 2010 is Sanne druk bezig met haar nieuwe album. Ze vliegt zelfs naar L.A. voor inspiratie. En ze krijgt het af. Het album heet So... Anything Else? en komt half juli 2010 uit. Op dit album staat ook 'Swing the Night Away', de eerste single.
Miss Montreal presenteert 11 april 2012 een derde album I Am Hunter in Paradiso in Amsterdam. Voor deze plaat werkt Sanne samen met songwriters en producers Joshua Crosby en Nate Campany in Nashville in de Verenigde Staten. Ze werkte al eerder samen met deze producers voor de single 'Wish I Could', die haar in de winter van 2011/2012 een hit oplevert.

Voor het nummer 'Wish I Could' krijgt Sanne op 3 april 2012 in de Coen en Sander Show op 3FM de Schaal van Rigter uitgereikt. Het nummer is in het jaar 2011 het meest gedraaide liedje op 3FM.

Nu is ze bezig om een volgend album op te nemen dit doet ze niet in Nederland, maar in Londen.
Ze krijgt hulp van met Phrased Differently, een team van songwriters dat ook succesvolle tracks schrijft voor onder andere Miley Cyrus, Craig David en Avicii. Dat belooft wat.

Wij maken het maar al te graag Remschijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten