iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

8 november 2016

We geven Rockabye een Draai (schijf)

Rockabye is de titel van de nieuwe Clean bandit en hij is weer superdik. En net als bij Rather Be doen ze het deze keer weer niet alleen. Ze hebben namelijk niemand minder dan Sean Paul en de Britse zangeres Anne-Marie benaderd om mee te doen op de single.

Clean Bandit veranderde afgelopen maand van samenstelling. De bandleden moesten even slikken, maar met een nieuwe single bewijzen zij dat er leven is na Neil Amin-Smith.

Dat was even schrikken voor Clean Bandit, toen hun violist Neil de band verliet. Hij wilde zich gaan richten op andere projecten en had het gevoel dat hij dit niet met het drukke schema van de Britse groep kon combineren.

Rijker geluid
Toch zat het trio dat overbleef, Jack Patterson, Luke Patterson en Grace Chatto, niet lang bij de pakken neer. “Het valt altijd te verwachten, dat er dingen veranderen. Aan de ene kant is het ook weer geweldig dat we nu doorpakken met twee nieuwe violisten. Zij hebben een ander, veel rijker geluid.”

Alleenstaande moeders
Rockabye is de eerste track waarop Neil niet te horen is. En uiteraard riepen Jack, Luke en Grace de hulp in van een stel vocalisten. Deze keer viel hun oog op zangeres Anne-Marie en op Sean Paul. Die laatste stond de afgelopen jaren alleen maar met samenwerkingen in de Top 40, dus het is allerminst verrassend dat hij toehapte. De single is een eerbetoon én steunbetuiging aan alleenstaande moeders, die ver moeten gaan om hun kind een goede toekomst te bieden. De komende week hoor je Rockabye extra vaak op Radio 538 want het is naast de Draaischijf ook nog eens de nieuwe Alarmschijf.Geen opmerkingen:

Een reactie posten