iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

16 maart 2017

Draaischijf voor Kensington

De Utrechtse band Kensington bestaat al sinds 2005 en bestaat uit Casper Starreveld, Eloi Youssef, Niles Vandenberg en Jan Haker. Na Borders (2010) verschijnt in 2012 het album Vultures. De groep overtuigd met dat album en later wordt het ook in andere Europese landen uitgebracht.. In 2013 staat Kensington voor het eerst in de Top 40 met Home Again dat de 33e plaats bereikt.

In 2014 wordt de band uitgeroepen tot Ambassadeur van de Vrijheid en zijn ze op 5 mei te zien op de Bevrijdingsfestivals in Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Den Bosch en Roermond. Ook verschijnt het derde studioalbum, Rivals, waarvan Streets, All For Nothing, War, Riddles en Done With It worden uitgekozen als single. War groeit uit tot hun grootste succes in ons land.

In 2015 werkt de band samen met Armin van Buuren aan het nummer Heading Up High. Die track wordt eind oktober door Radio 538 uitgeroepen tot Alarmschijf. Eind 2015 ontvangt de groep een Top 40 Award als meest succesvolle Nederlandse act van het jaar.

Op 28 oktober 2016 verschijnt Control, het vierde album van Kensington met daarop de singles Do I Ever, Sorry en nu is dus ook Bridges aan het rijtje singles toegevoegd. En wij van Greatest-Hits zien het wel zitten met deze single en dus plakken wij er een Draaischijf stikker op.

De clip van Bridges is opgenomen tijdens de Control tour en draagt een krachtige boodschap. Met de clip verteld Kensington dat smartphones prachtig zijn om je herinneringen mee op te slaan, maar dat ze je wel de echte ervaring ontnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten