iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

28 januari 2013

Of Monsters And Men releasen nieuwe single

Of Monsters And Men hebben een nieuwe single en die mag wat ons betreft net zo groot worden als Little Talks want het is een hele fijne.
De titel is King And Lionheart en is ook afkomstig van het album "My Head Is An Animal"

Hoe is Of Monsters And Men ontstaan?
Na verschillende solo-projecten begon Of Monsters and Men in 2010 als kwartet met bandleden Nanna, Raggi, Brynjar en Arnar. Na de experimentele IJslandse muziekcompetitie Músíktilraunir van 2010 werd het kwartet uitgebreid tot een sextet. Deze formatie toerde langs verschillende evenementen in IJsland en werkte tegelijkertijd aan nieuw materiaal.


My Head Is an Animal (2011)
In februari 2011 tekende de band hun contract bij Record Records voor de release van hun debuutalbum in IJsland. Tegelijkertijd kreeg de band steeds meer naamsbekendheid in de Verenigde Staten met hun debuutsingle Little Talks door positieve reacties van het radiostation Radio 104.5.
Het debuutalbum werd in september 2011 uitgegeven in IJsland en vrijwel meteen steeg het album en de single Little Talks naar nummer één. Mede dankzij het grote succes in de Verenigde Staten tekende de band een contract bij Universal Music voor de wereldwijde release van het debuutalbum.

Of Monsters and Men is winnaar van de 2013 European Border Breakers Award. De European Border Breakers Awards (EBBA) zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het jaar ervoor succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden.

In Nederland hebben we al kennis kunnen maken met de band op Lowlands en ook de Melkweg wisten ze al uit te verkopen. Na al dat succes nu dus tijd voor een opvolger en die hoor je hier bij Greatest-Hits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten