iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

23 april 2013

DJ Sandstorm Mash-Up

Veenstra, DJ Sandstorm en Ekdom
DJ Sandstorm, is de artiestennaam van Sander Verhaar en hij is een Nederlandse dance- en jazz-dj, remixer/megamixer en muziekproducer. Werd geboren in 1976 te Middelburg en is al van jongs af aan met muziek bezig. Hieronder een kleine bio van deze zeer getalenteerde DJ en helemaal onderaan zijn nieuwste Mash-up van Daft Punk vs. Michael Jackson - Get Lucky Billy Jean.


Stijl
DJ Sandstorms muzieksmaak en draaistijl is funky en eclectisch. Hij wordt beïnvloed door (oldschool) hiphop, soul, funk, jazz en wereldmuziek. In de jaren negentig draait hij op drum-and-bass- en breakbeatfeesten.
DJ Sandstorm mixt alles met een funky groove en creëert op deze wijze unieke mashupstijlen, die hij promoot als 'Jazzmash', 'Global Flavour' en 'Dance Rocks'. Sandstorm is als dance -en jazz DJ te vinden op festivals, evenementen en parties. In 2004 draaide hij op Lowlands, in 2006 op de eerste editie van Concert At Sea en de Televizier Ring Afterparty, in 2008 onder meer op het nieuwe festival Scheldepop, en in 2011 en 2012 op diverse Jazzfestivals, waaronder North Sea Jazz en Internationaal Jazz Festival Middelburg. In 2010 zijn DJ Sandstorms worldgroove-mixen voor Putumayo World Music te beluisteren op de Putumayo-kanalen van Transavia-vluchten van en naar Nederland.

Radio
Sinds 2000 is Sandstorm als dj en remixer betrokken bij Radio 3FM. Hij heeft voor 3FM meer dan 100 remixen gemaakt en hij produceert jaarlijks de 3FM Jaarmix. Op 31 december 2009 werd de 10e DJ Sandstorm Jaarmix uitgezonden. Sinds 2006 was hij verantwoordelijk voor de wekelijkse Mix in the Weekend-mixen op vrijdagavond, sinds september 2006 omgedoopt tot Operation DJ Sandstorm, te horen in het programma Ekstra Weekend. Hierin mixt hij hiphop, rock- en funky dancemuziek.

Van 2005 tot en met 2007 was hij wekelijks te beluisteren op KX Radio. In het programma Stormfactor mixte Sandstorm soul, funk, hiphop en allerlei dancegrooves.

Van 2008 tot 2010 mixte Sandstorm regelmatig soul, funk, jazz en wereldmuziek voor Radio 6. In 2008 en 2009 deed hij dat voor de programma's Plaatjesdraaien en Shuffle. In 2010 mixte Sandstorm voor Radio 6 Het beste uit de Zwarte Lijst, met de beste 'zwarte' soul en jazz-muziek.

Sinds 2011 maakt Sandstorm zijn wekelijkse programma 'Jazz Mash' op Arrow Jazz FM, waarin hij soul, funk, jazz en funky dance mixt. Arrow Jazz FM verandert haar naam in oktober 2012 in SubLime FM.

Mash-ups
Sandstorm produceert regelmatig mash-up mixen (twee verschillende platen die samen weer één geheel vormen). In 2004 deed hij dat voor het tv-programma MTV Mash, waarbij muziek en clips van twee nummers gemixt worden. De mash-upmixstijl voert Sandstorm steeds verder door in zijn 3FM Jaarmixen en zijn wekelijkse vrijdagavondmixen op 3FM.

Inspiratie
Sandstorm haalt de inspiratie voor zijn remixen en dj-sets uit bovengenoemde muziekstijlen. Daarnaast is Ben Liebrand nog steeds een van zijn inspiratiebronnen.

Volg DJSandstorm op twitter (@DJ_Sandstorm) dan kan je de mash-up ook nog downloaden if you like.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten