iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

17 juli 2013

David Bowie brengt 4de single uit van The Next Day

Na een aantal spraakmakende video’s komt David Bowie nu met een bijna saaie clip voor het nummer Valentine’s Day terwijl het nummer verre van saai is.
Het is nogal een verschil met de vorige clip (The Next Day) van David Bowie. Daarin dreef hij flink de spot met het christendom waardoor verschillende muziekkanalen de clip in de ban deden.
De clip van Valentine's Day begint ook wel spannend doordat de camera's op een enorm gebouw inzoomen, maar als de camera's eenmaal binnen zijn is de spanning weg want daar staat Bowie met een rood gitaartje hoog in de lucht gestoken.
Vervolgens gaat het nummer los en geeft Bowie een sobere performance terwijl hij zichzelf wat overdreven begeleid op de kleine rode gitaar. Hij kijkt wel gedurende het grootste deel van de clip zeer indringend in de camera en zijn 2 verschillend gekleurde ogen vallen nu extra goed op.

Na drie redelijk spraakmakende clips is dit best een onverwachte flinke stap terug zullen velen zeggen, maar het is aan de andere kant ook wel weer verrassend en zoals hij met de camera speelt lijkt het of de clip een boodschap bedraagt. Zoiets als, kijk hier ben ik.....ik leef nog steeds en ben niet ziek, kijk eens hoe springlevend en levenslustig ik ben.
Wij van Greatest-Hits zijn overigens wel blij met de release van Valentine’s Day want het is een prachtig melodieus nummer, waarbij Bowie weer klinkt zoals Bowie hoort te klinken. Zijn ietwat doorleefde stem past zeer fijn bij de muziek en dat maakt het een genot om er naar te mogen luisteren. We hebben lang op deze plaat moeten wachten, maar tot nu toe zijn er alleen maar schitterende singles van af gehaald en wat ons betreft is Bowie helemaal BACK!!!!

Dit is hoe ik de clip zag op het moment dat ik hem een aantal malen bekeken had, en daar sta ik nog steeds wel achter als eerste mening. Maar in een reactie op dit artikel kreeg ik een website link door waar een heuze analyse van deze clip staat. Laat je verassen en ga die analyse lezen, je zal versteld staan hoe ingenieus deze clip in elkaar steekt........ennnnnn hoe NIET saai hij is.
Check HIER de website van Menno Kooistra waar de analyse te vinden is.

1 opmerking:

  1. De schrijver heeft waarschijnlijk geen idee waar het nummer werkelijk over gaat en mist daardoor allerlei subtiele en verborgen boodschappen in de clip. Als je het nummer doorhebt en de geraffineerde verwijzingen in de clip herkent blijkt de clip alles behalve saai maar een zeer ingenieus kunstwerk!

    Voor wie echt geïnteresseerd is, het volgende artikel geeft een zeer goede analyse van de clip: http://www.mennomail.nl/2013/07/17/nader-bestuderen-valentines-day/

    BeantwoordenVerwijderen